KLM arbetar för att minska sin miljöpåverkan

Att ta hänsyn till miljön är en av KLMs hjärtefrågor och flygbolaget arbetar aktivt med att minska sina utsläpp. Några av de insatser som genomförs är en förnyelse av flottan, användning av lättviktsmaterial ombord, bränsleeffektivisering och investeringar i biobränsle.

 


Flyg från Stockholm till Aruba med KLM fr. 8.915 kr


 

Nya flygplan för att minska buller och utsläpp

Bild på KLM-flygplan

Under november månad förra hösten fick KLM ett nytt tillskott i sin flotta – en Boeing 787 Dreamliner. Detta flygplan använder mindre bränsle och släpper därför också ut mindre koldioxid samtidigt som det skapar mindre buller och oväsen. En månad senare kom det andra planet och nu väntas ytterligare 19 stycken som KLM planerar att börja använda inom en snar framtid.

 

Biobränsle för mindre miljöpåverkan

Bild på moln mot en blå himmel

Ett av de mest effektiva sätten att reducera koldioxidutsläpp orsakade av flygtransport är genom att tanka med hållbart biobränsle. Hade detta börjat användas i större utsträckning skulle utsläppen av koldioxid minska med upp emot 80%. Detta betyder alltså att biobränsle är oerhört mycket mer hållbart än det vanliga fossila bränslet som är standard inom flygbranschen.

KLM arbetar hårt med att minska sitt ekologiska avtryck och har satt som mål att reducera koldioxidutsläppet per passagerare med 20% till år 2020. Därför har de nu kommit igång med att göra fler flygningar på biobränsle. En av dessa rutter är exempelvis Amsterdam – Los Angeles.

 


Flyg från Stockholm till Dubai med KLM fr. 4.192 kr


 

Miljövänliga bagagetags

Bild på bagagetag
Bild: klmtakescare.com

KLM har börjat ersätta alla traditionella bagagetags med en ny variant som är ett billigare och mer miljövänligt alternativ. De som används i dagsläget består av tre lager: fronten, ett speciellt laminat och baksidan. Flygbolagets nya tagg kommer istället att ha en tunnare baksida som gjord på oblekt papper vilket reducerar påverkan på miljön och sänker kostnaderna.

 

Gör om gamla uniformer till inredning ombord

Bild på KLM-uniform

När KLMs medarbetare fick nya uniformer för några år sedan ville flygbolaget dra nytta av det 90 000 kilo material som då blev över. Tillsammans med flera inspirerade samarbetspartners startade de ett projekt för att kunna förvandla dessa kläder till nya högkvalitativa produkter. Lösningen var att bland annat använda de gamla uniformerna till nya säten och mattor på flygplanen. På så sätt sparade KLM in på vatten, gas och koldioxidutsläpp som annars hade behövts för att ta fram nytt material till klädseln ombord.

 


Flyg från Stockholm till Los Angeles med KLM fr. 3.831 kr


 

Mat och dryck med eftertanke

Bild på mat som serveras ombord när du flyger med KLM

Även den mat och dryck som serveras ombord väljs med eftertanke. Numera kan du smutta på ett glas ekologiskt vin i Business Class eller värma dig med en kopp UTZ-certifierat kaffe som är hållbart producerat. Bjuds du på fisk så kan du räkna med att den är MCS-märkt och blir det istället kyckling så är den vald från goda förhållanden. KLM strävar efter att använda etiska produkter i all mat som erbjuds. Med tanke på att flygbolaget serverar 40 miljoner måltider om året så kan ju även små insatser få stor betydelse.

 

Läs mer på www.klmtakescare.com

Bild på sponsring med flygbolaget KLM

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Mia

Därför ska du resa i businessklass

För dig som fantiserar om bekväma långresor där du kan slappna av...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *