9 varuhus du borde besöka i Paris

Få städer är så omtalade som Paris när det gäller bra shopping. Här finns något i alla prisklasser och det är enkelt att hitta varuhus och butiker som passar just din stil och plånbok. Så snöra på dig dina bekvämaste shoppingskor och se till att fynda ordentligt.

 


Flyg från Stockholm till Paris fr. 964 kr


 

Lafayette

Bild från varuhuset Lafayette i Paris, Frankrike

Det välkända varuhuset Lafayette är något för dig som är modefanatiker. Här hittar du butiker med alla tänkbara lyxiga och trendiga varumärken. Byggnaderna är uppdelade i flertalet avdelningar, så det är enkelt att shoppa det som du är ute efter. Tänk dig en fransk motsvarighet till Nordiska Kompaniet.

 

Forum des Halles

Bild på varuhuset Forum des Halles i Paris, Frankrike
Bild: forumdeshalles.com

Pampiga Forum des Halles har nyligen renoverats och har idag hela 150 affärer, varav 35 är nya tillskott. I varuhuset finns exklusiva varumärken som Sept-Cinq och Herschel, men också världskända butiker som Nike, Lego, Superdry och Muji. Du hittar också flera restauranger som erbjuder välsmakande måltider. Det finns en anledning till varför mer än 35 miljoner besökare tar sig hit årligen.

 

Le Bon Marché

Bild på varuhuset Le Bon Marché i Paris, Frankrike
Bild: lebonmarche.com

Le Bon Marché är ett av Paris allra mest kända varuhus och slog upp dörrarna redan år 1838, då som en liten affär. Det anses vara det första moderna varuhuset någonsin och är idag uppbyggt kring åtta olika avdelningar: lyxbutiker, accessoarer, skönhet, män, mode, underkläder, inredning och barn.

 


Flyg från Köpenhamn till Paris fr. 877 kr


 

Beaugrenelle

Bild på varuhuset Beaugrenelle i Paris, Frankrike
Bild: beaugrenelle-paris.com

Det över 50 000 kvadratmeter stora Beaugrenelle, som ligger bara en liten bit från Eiffeltornet, öppnade för endast tre år sedan. Här kan du shoppa av kända franska varumärken som Guerlain, Baccarat och Silvera. Men du hittar också Marks & Spencer, den största Zara-butiken i Frankrike och klassiker som H&M och Mango. Avsluta gärna din shoppingrunda med en bit mat på någon av restaurangerna eller se en film i varuhusets biograf.

 

Printemps

Bild på varuhuset Printemps i Paris, Frankrike

Varuhuset Printemps är ännu en gigant i Paris shoppingutbud. Här ligger fokus på skönhet, livsstil, mode, accessoarer. Det grundades redan år 1865 och idag ligger flaggskeppsbutiken på Boulevard Haussmann nära bland annat Lafayette.

 

Le BHV Marais

Bild på varuhuset Le BHV Marais i Paris, Frankrike
Bild: Le BHV Marais Facebook

I hjärtat av den historiska stadsdelen Le Marais ligger ikoniska Le BHV Marais. Det kan närmast liknas vid en lyxbasar där du kan verkligen kan hitta allt. Köp en stekpanna från Lagostina, prova den senaste madrassen från Bultex eller shoppa loss bland välkända kläd- och accessoarvarumärken som American Apparel, Adidas, Marc Jacobs och See by Chloe.

 


Flyg från Göteborg till Paris fr. 1197 kr


 

Citadium

Bild på varuhuset Citadium i Paris, Frankrike
Bild: Citadium Beaubourg Facebook

Förr var Citadium helt dedikerat till sport, men efter en renovering satsar varuhuset istället på modernt och urbant mode. Här shoppar du både trendiga kläder och sportaccessoarer på hela fyra våningar. Har du barn i tonåren lär de garanterat hitta mycket som är av intresse på Citadium.

 

Carrousel du Louvre

Bild från varuhuset Carrousel du Louvre i Paris, Frankrike
Bild: carrouseldulouvre.com

Carrousel du Louvre är ett underjordiskt köpcenter mitt i Paris. Det har fått sitt namn av de två närliggande attraktionerna Louvren och Place du Carrousel. Här kan du strosa bland 10 200 kvadratmeter med kända butiker som Sephora, Esprit, den första Apple-affären i Frankrike, Swarowski och Fossil. Blir du hungrig kan du njuta av en god bit mat på restaurangtorget.

 

La Vallée Village

Bild från La Vallée Village utanför Paris i Frankrike
Bild: La Vallée Village Facebook

Ungefär 45 minuters bilfärd öster om Paris, nära Disneyland, ligger La Vallée Village. Egentligen platsar det kanske inte in på listan eftersom det inte är ett varuhus utan mer som ett gigantiskt shoppingområde med outletbutiker. Vill du handla designermärken som Armani, Burberry, D&G, Givenchy och Valentino till vrakpriser? Då är det hit du ska åka. Här får du en alldeles unik shoppingupplevelse bland 110 butiker som är uppbyggda likt en by.

 


>> Läs vår Sex and the City-guide till Paris! <<


 

 

Skrivet av
Mer från Mia

Sri Lanka utmanar Thailand i höst och vinter

Det är inte längre bara Thailand som gäller när det är dags...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *