9 måsten på Hawaii

När du hör Hawaii tänker du förmodligen på Honolulu, Waikiki beach och huladans. Det gör du med all rätt, men öarna har fruktansvärt mycket mer att erbjuda. Detta är en destination som passar lika bra för latmasken som vill lapa solen, äventyraren som vill ut och upptäcka eller barnfamiljen som vill ha en varierande semester. Oavsett vem du är så finns det 9 saker du inte får missa på Hawaii.

 


>> Världens bästa stränder <<


 

Utforska Nā Pali-kusten på Kauai

Bild från Nā Pali-kusten på Kauai, Hawaii

För naturälskaren är detta ett måste. Du kommer garanterat bli tagen av de pampiga gröna klipporna som löper längs kusten. De ligger på den nordvästra sidan av ön och nås med båt, helikopter eller genom att vandra längs Kalalau Trail.

 

Kör på ”Road to Hana”

Bild på Road to Hana, Hawaii

Road to Hana är en väg på Maui som ofta rekommenderas till de som är sugna på en roadtrip. Under färden bjuds du på spektakulära landskap med vattenfall, frodig skog och ett skimrande hav. En rekommendation är att inte försöka avverka hela rutten i ett svep utan att antingen endast köra en del av den eller ha en övernattning längs vägen.

 


Flyg från Stockholm till Hawaii fr. 7.321 kr


 

Besök Pearl Harbor

Bild från Pearl Harbor på Hawaii

När du är på Hawaii bör du se till att åka till marinbasen Pearl Harbor som ligger på ön Oahu nära Honolulu. Det var här som japanerna genomförde ett överraskningsanfall den 7 december år 1941.

Köp biljetter till Pearl Harbor

 

Se en lavashow på Hawaii Volcanoes National Park

Bild på Kilauea Volcano i Hawaii Volcanoes National Park

Under ett besök på nationalparken Hawaii Volcanoes kommer du att få se något du aldrig sett tidigare. Imponeras av eldig, röd lava som strömmar ner i vattnet och ta en promenad på botten av en krater.

Köp biljetter till Volcanoes National Park

 

Upplev Hawaiis svar på Grand Canyon

Bild från Waimea Canyon på Hawaii

Waimea Canyon, som ligger på västra sidan av ön Kauai, är över 1,5 mil lång och upp till 900 meter djup. Om du tar dig hit så bör du också utforska mer av Waimea Canyon State Park som är en populär turistattraktion med ett stort antal vandringsleder.

 


Flyg från Köpenhamn till Hawaii fr. 7.865 kr


 

Spana efter knölvalar

Bild på knölval som hoppar ur vattnet

Vattnet kring ön Maui är årligen hem till hundratals knölvalar som från sena november till april. Här njuter de av havets behagliga temperatur och föder sina ungar. Det funkar alldeles utmärkt att se valarna från stranden, men du kan också boka en båttur om du vill beskåda djuren från ett kortare avstånd.

Boka valsafari

 

Slappa i Makena

Bild från Big Beach på Maui, Hawaii

På Mauis södra kust ligger härliga Makena där du hittar stränder med sand du alltid drömt om. Gå i vattenbrynet och känn de gyllene sandkornen mellan tårna. Här finns inga hotell, butiker eller offentliga toaletter i närheten utan istället finns kristallklart vatten, en och annan grupp med delfiner som simmar förbi och oslagbar natur.

 

Upptäck Waipio Valley

Bild på Waipio Valley, Hawaii

Oavsett om du väljer att ta dig hit på hästryggen, med bil eller till fots så kommer du märka att Waipio Valley är alldeles fängslande. Här forsar skyhöga vattenfall, ståtar frodiga gröna klippor och råder en viss mystik som måste upplevas.

 


Flyg från Göteborg till Hawaii fr. 7.920 kr


 

Bli hänförd av Kailua Beach

Bild från Lanikai Beach i Kailua på Oahu, Hawaii

Detta är stranden som folk åker till Hawaii för. Den ligger på Oahus östra kust med flera små öar en bit ut i havet som är perfekta att utforska med kajak. Vågorna här är inte särskilt höga, vilket gör att Kailua passar utmärkt för barnfamiljer. Dessutom finns det några mindre butiker och matställen inom gångavstånd.

Skrivet av
Mer från Mia

Därför ska du resa på hösten

Hösten har gjort entré och med den också en av de allra...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *