Världens vackraste paradisstränder

Tidigare under hösten bad vi er att hjälpa oss att utse världens vackraste strand genom att man fick rösta på just sin favorit. Samtidigt var man också med och tävlade om två flygbiljetter till den vinnande stranden. Det blev en ordentligt seger för stranden på ön Kuramathi som tillhör Maldiverna. Här presenterar vi också andra- till sjätteplatsen.

 


>> Underbara stränder längs Floridas västkust <<


 

1. Kuramathi, Maldiverna

Strand på ön Kuramathi i Maldiverna

Det kommer väl knappast som en nyhet att Maldiverna fortsätter att förföra turister med sin magiska miljö. Är du på jakt efter paradiset på jorden så är det stranden på ön Kuramathi som kvalar in på topplistan. Tänk dig en helt avskild liten ö som är omringad av alldeles perfekt vit sand och turkost vatten.

 


Flyg till Maldiverna med Lufthansa fr. 6.759 kr


 

2. Varadero, Kuba

Bild från Varadero Beach på Kuba

För en karibisk känsla är det Varadero som gäller. Tillbringa dagarna på vad som många gånger kallats för den finaste stranden i världen. Du kommer förstå varför den årligen lockar miljontals med turister. Tack vare att den är hela 2 mil lång kan du ändå njuta av en stämning som känns både intim och romantisk.

 


Flyg till Kuba med Austrian Airlines fr. 7.756 kr


 

3. Trou aux Biches, Mauritius

Bild från Trou aux Biche på Mauritius

Föreställ dig en häpnadsväckande vacker strand som ligger i en minst lika sagolik bukt. Då är det Trou aux Biches på Mauritius som du ser framför dig. På öns nordvästra del ligger denna två kilometer långa strand med korallrev som går nära land. Perfekt för snorkling, perfekt för soldyrkare och perfekt för romantikern som älskar en fin solnedgång.

 


Flyg till Mauritius med Lufthansa fr. 8.326 kr


 

4. Clearwater Beach, Florida USA

Bild från Clearwater Beach i Florida, USA

Clearwater beskrivs bäst som västkustens riviera och därför är det inte särskilt överraskande att det också är här du hittar en av Floridas bästa stränder. Den milslånga stranden har utnämnts till den bästa kring Mexikanska Golfen och är en riktig idyll för barnfamiljen med sin puderfina sand.

 


Flyg till Tampa med Swiss fr. 5.010 kr


 

5. Tulum, Mexiko

Bild från strand i Tulum, Mexiko

Sugen på att tillbringa en vecka vid en av världens bästa stränder? Då är det till Tulum du ska bege dig. Här hittar du precis det du förväntar dig av en paradisstrand. Känn den mjuka sanden under fötterna och svalka dig i det turkosa vattnet. Ett garanterat svårslaget strandalternativ.

 


Flyg till Cancun med Lufthansa fr. 7.598 kr


 

6. Beruwala Beach, Sri Lanka

Bild från Beruwala Beach på Sri Lanka

På Sri Lankas sydvästliga kust ligger Beruwala Beach som är det ultimata tillhållet för dig som letar efter en avslappnad och exotisk tillvaro. Stranden är ordentligt bred så du behöver aldrig bekymra dig om att behöva trängas med andra soldyrkare. På kvällarna kan du dessutom se en alldeles magisk solnedgång här.

 


Flyg till Sri Lanka med Austrian Airlines fr. 6.786 kr


 

 

Bild på sponsring med flygbolaget Lufthansa

Skrivet av
Mer från Mia

Gilmore Girls tar dig på roadtrip i Connecticut

Till våren är det 9 år sedan det sista avsnittet av Gilmore...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *