6 härliga sandstränder i Vietnam

Älskar du värme, sol och bad? Planerar du en solsemester men har en begränsad budget? Gillar du Thailand men är sugen på något nytt? Om svaret på någon av de frågorna är ja, så borde din kommande resa gå till Vietnam. Här finns allt du kan tänkas förvänta dig av en bra semester, inte minst i form av bra stränder. Vart du än bestämmer dig för att åka så kommer en härlig sandstrand aldrig vara långt bort.

Här listar vi 6 stränder i Vietnam som du kommer gilla!

 


Flyg från Stockholm till Ho Chi Minh med Etihad Airways fr. 4.836 kr


 

Mui Ne Beach, Binh Thuan

Bild från strand i Mui Ne, Vietnam

Med sin härliga sand och de svajande palmerna som kantar stranden är Mui Ne Beach som hämtat ur fantasin. Du kommer förstå varför den ofta anses vara den allra bästa stranden i Vietnam. Hit lockas däremot inte bara soldyrkare utan också surfare som älskar både vågorna och vindarna här.

 

Long Beach, Phu Quoc

Bild från Long Beach i Phu Quoc, Vietnam

Long Beach ligger på ön Phu Quocs västra kust. Det är en 2 mil lång strand med härligt mjuk sand och vajande palmer. Därför passar den perfekt för dig som älskar att sola och plaska i vattnet. Men även kvällstid är Long Beach värd ett besök. Här kan du nämligen se otroligt vackra solnedgångar.

 


Flyg från Köpenhamn till Ho Chi Minh med Etihad Airways fr. 4.879 kr


 

City Beach, Nha Trang

Bild från Nha Trang City Beach i Vietnam

Längs Vietnams riviera, Nha Trang, hittar du en riktigt härlig strand mitt i staden. Perfekt för dig som vill kombinera sol och bad med cityliv. Här njuter du av en sex kilometer lång sandstrand med närhet till kaféer, restauranger och butiker. Du kan också sysselsätta dig med vattensport eller ta en båttur över dagen till någon av de närliggande öarna.

 

My Khe Beach, Quang Ngai

Bild från stranden My Khe i Danang, Vietnam

My Khe Beach i Quang Ngai består av sju kilometer härligt puderfin sand. Stranden har bland annat blivit utsedd till en av de bästa i Asien och Forbes Magazine har kallat My Khe för en av de mest attraktiva på planeten. Här finns gott om hotell i närheten, men en rekommendation är att bo någonstans där du har utsikt över stranden så kan du njuta av alldeles magiska solnedgångar.

 


Flyg från Göteborg till Ho Chi Minh med Etihad Airways fr. 4.917 kr


 

Doc Let Beach, Nha Trang

Bild från Doc Let Beach i Vietnam

Ogillar du när det blir för mycket liv och rörelse? Då är nog Doc Let Beach helt i din smak. Knappt 5 mil från staden Nha Trang och dess populära strand kan du slappna av med en bra bok under skuggan från ditt parasoll. Vill du bo i närheten finns här ett fåtal hotell, men förvänta dig inte några stora resorter.

 

Lang Co Beach, Thua Thien

Bild från Lang Co Beach i Vietnam

Till Lang Co Beach åker man inte bara för en bra strandupplevelse utan också för att bli hänförd av den vackra naturen. Här möts du av lång sandstrand som ramas in av det blåa vattnet och de pampiga bergen i bakgrunden. Det är kanske inte en klockren paradisstrand, men nog så härlig ändå.

 

Bild på sponsring med Etihad Airways

Skrivet av
Mer från Mia

7 anledningar att besöka Amsterdam

Till Amsterdam kan du resa både som gammal och ung eftersom staden erbjuder ett...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *