5 festligheter i Brasilien du inte vill missa

Bild på trummor under karneval i Brasilien

Du har inte upplevt sann festglädje förrän du har varit med på någon av alla färgglada festligheter i Brasilien. Dansa till härliga sambarytmer och känn hur det drar i smilbanden. Här är städerna du ska besöka om du är redo att släppa loss!

 


Flyg från Stockholm till Rio de Janeiro fr. 6.962 kr


 

Oslagbara karnevalen i Rio de Janeiro

Bild på vy över Rio de Janeiro med kristusstatyn i förgrunden

Karnevalernas karneval äger rum i Rio de Janeiro och pågår i fem härliga dagar under påsken. Då kan du se häftiga parader med kreativt dekorerade ekipage som följs av tusentals trummisar och duktiga dansare. Givetvis är det också fartfyllda fester i staden och du som besökare är mer än välkommen att delta. Förbered dig på några sömnlösa nätter och öva på att dricka caipirinhas.

 

Fira in det nya året på Copacabana Beach

Bild på fyrverkeri under nyårsafton på Copacabana Beach i Rio de Janeiro

Ett svårslaget sätt att fira in det nya året är genom att vara del av den stora festen på Copacabana Beach i Rio De Janeiro. Låt oss bara säga att det finns en god anledning till varför 2 miljoner människor samlas här varje år. Under kvällen uppträder flera bra band på scener längs med den fyra kilometer långa stranden där både brasiliansk och internationell musik blandas. Vid midnatt kan du njuta av en alldeles fantastisk fyrverkishow.

 


Flyg från Köpenhamn till Rio de Janeiro fr. 7.514 kr


 

Full rulle i Salvador

Bild på vacker dekoration i Salvador, Brasilien under en karneval

I slutet av februari pågår en färgsprakande karneval på Salvadors gator. Här är ledorden musik och spontanitet när två miljoner människor dansar loss under en hel vecka. Varje år utses en särskilt tema för karnevalen utifrån vilket staden dekoreras.

 

Bumba Meu Boi i São Luís

Bild på en smal gata staden Sao Luis i Brasilien

Festivalen Bumba Meu Boi anordnas varje år i Brasiliens norra och nordöstra delar, bland annat i staden São Luís. Den har influerats av afrikanska, indiska och portugisiska inslag och kretsar kring historien om en oxes död och återuppståndelse. Sagan berättas genom gatuuppträden i form av sång, dans, teater och den brasilianska kampsporten capoeira som har inslag av musik.

 


Flyg från Göteborg till Rio de Janeiro fr. 6.489 kr


 

Fartfylld festival i Recife

Bild på stranden Boa Viagem i Recife, Brasilien

De dunkande rytmerna till maracatu, långsamma men tunga afrobrasilianska trumslag, som spelas under Recifes festival är inget för de blygsamma. Under påsken sprids en smittsam eufori som får alla besökare att sätta på sig dansskorna. Även månaderna innan festivalen är fyllda av fester och offentliga repetitioner som är minst lika roligt som huvudeventet.

Taggar i artikel
, ,
Skrivet av
Mer från Mia

8 nattklubbar i Miami som festprissar inte får missa

Vissa städer ska upplevas på dagarna. Men när det gäller Miami, så har...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *