Hit ska du resa i juli

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här har vi samlat några av våra bästa restips för dig som planerar en resa i juli. Oavsett om det är shopping, sightseeing, lata dagar i solen eller en aktiv semester som är av intresse så hittar du garanterat något som passar just dig.

 


>> Hit ska du resa i augusti <<


 

Apulien, Italien

Bild från Apulien i Italien

Distriktet Apulien utgör klacken på den italienska stöveln. Här är det fortfarande lugnare och tystare än i många av de andra mer populära resmålen. Men du kan räkna med minst lika fantastiska sandstränder. Vill du inte ligga i solen kan du sätta dig på en beach club och smutta på ett glas Prosecco eller svalka dig med några skopor äkta italiensk glass.

 


Flyg till Bari fr. 2.369 kr


 

Baden Baden, Tyskland

Bild på staden Baden Baden i Tyskland

Tyska Baden Baden är välkänd som en kurort, men erbjuder flera andra anledningar att besöka staden. I juli anordnas exempelvis Summer Festival där du kan ta del av allt från opera till pianokonserter. Är du intresserad av shopping bör du tillbringa dagen med att gå igenom butikerna längs Lange Straße.

 


Flyg till Stuttgart fr. 1.320 kr


 

Barbados

Bild från Foul Bay på Barbados

Barbados högsäsong pågår mellan december och april. Landet har faktiskt en regnperiod från juni till och oktober. Men i juli, när alla sockerrör är skördade, kan du vara med i en härlig festival som pågår under hela fem veckor. Då kan du strosa på färgglada marknader, lyssna på konserter och njuta av goda drinkar.

 


Flyg till Barbados fr. 6.737 kr


 

Cartagena, Colombia

Bild på staden Cartagena i Colombia

För dig som gillar sol och värme är det knappast en besvikelse att staden Cartagena i Colombia bara har en regndag under hela juli. Njut av utsökt colombiansk mat på kvällarna och utforska staden med dess imponerande arkitektur på dagarna. Givetvis finns här också flera stränder att njuta av solen på, både i centrum och på närliggande öar.

 


Flyg till Cartagena fr. 6.455 kr


 

Helsingfors, Finland

Bild på Kauppatori i Helsingfors, Finland

Finlands huvudstad är utan tvekan som härligast i juli då du kan förvänta dig en temperatur på kring 20 grader. Tack vare Helsingfors kompakta layout lämpar den sig mer än väl att utforska till fots. Staden ligger dessutom vackert vid havet och omges av mer än 300 små öar. Atmosfären är något avslappnad, men samtidigt väldigt aktiv med hänsyn till den stora mängd restauranger, barer och nattklubbar.

 


Flyg till Helsingfors fr. 820 kr


 

Hvar, Kroatien

Bild på turkost vatten med båtar vid ön Hvar, Kroatien

Det finns en del härliga semesteröar som passar utmärkt för din sommarresa. En av dem är Hvar som ligger utanför Kroatiens södra kuststräcka. Här finns charmiga hus och historiska borgar, vackra stränder och familjedrivna vingårdar.

 


Flyg till Split fr. 1.770 kr


 

Kenya

Bild från Masai Mara i Kenya

Till juli har regnsäsongen äntligen passerat i Kenya och det är ett ypperligt tillfälle att åka på safari i landet. Föreställ dig att vakna upp och se en flock fåglar och betande gaseller bara en liten bit bort. I nationalparken Masai Mara kan du ha turen att se något riktigt häftigt. Under juli (och augusti) varje år kommer hjordar med gnuer och zebror från Serengeti för att stanna och beta några månader. Ibland kan migrationen bestå av mer än en miljon djur.

 


Flyg till Nairobi fr. 3.925 kr


 

Korsika, Frankrike

Bild på stranden Cala Acciarino på Korsika, Frankrike

Som Medelhavets fjärde största ö erbjuder Korsika fantastiska förutsättningar för att ge dig den semester du önskar. Du hittar avlägsna fiskebyar i nordliga Cap Corse, till vindsurfarparadis på öns södra kust och vackra sandstränder i bland annat Porto-Vecchio. Garanterat allt som behövs för en perfekt sommarresa!

 


Flyg till Korsika fr. 3.220 kr


 

Seattle, USA

Bild på Space Needle i Seattle, USA

Seattle är fullt av sevärdheter som passar utmärkt att utforska under sommaren (du får självklart inte missa Space Needle). Här finns också ett stort utbud av bra kaféer, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att välkända Starbucks kommer från staden. Känner du för en drink på en bar eller en fartfylld utekväll så ska du ställa in siktet på distriktet Capitol Hill.

 


Flyg till Seattle fr. 3.035 kr


 

Seychellerna

Bild på stranden Anse Source d'Argent på ön La Digue, Seychellerna

De sagolika öar i Indiska Oceanen som utgör Seychellerna är fullproppade med sagolika vita sandstränder, kristallklart vatten likt du aldrig tidigare skåda och ett häftigt djurliv. Här kan du välja och vraka mellan femstjärniga paradishotell där det ena är vackrare än det andra. Allra häftigast är givetvis att boka boende på en privat ö.

 


Flyg till Seychellerna fr. 4.850 kr


 

Wales, Storbritannien

Bild från nationalparken Snowdonia i Wales

Wales passar utmärkt för dig som inte vill sitta still under semestern. Det är en populär destination för klättrare, hikare och surfare men det är inte bara naturen som lockar. För den som söker äventyr finns en stor trampolinpark under jord eller häftiga ziplineturer. Är du mer för lugnare aktiviteter kan du ta del av Gower Festival där en stor mängd artister uppträder.

 


Flyg till Wales fr. 2.974 kr


 

Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Mia

13 sagolika platser du måste se

Världen är full av platser som är så fascinerande att man knappt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *