Svenskarnas semesterfavoriter i sommar

Traditionellt sett brukar svenskarna gilla klassiker som Mallorca, Solkusten och Grekland. Destinationerna brukar hoppa något steg upp eller ned på tio-i-topp-listan, men nu får de klassiska resmålen se sig slagna. I år har Split tagit ett ordentligt kliv och kniper förstaplatsen. Även Dubrovnik klättrar på listan, vilket gör Kroatien populärare än någonsin.

Värt att tänka på är att detta är de mest populära destinationerna att flyga till. Detta innebär att man kan ha bokat boende på en annan närliggande ort. Siffran inom parentes anger hur många placeringar som resmålet har klättrat.

 


>> Världens bästa städer 2017 <<


 

1. Split (+6)

Bild på staden Split i Kroatien

Split är den ultimata staden för dig som vill kombinera storstadspuls med lite sol och bad. Härifrån tar du dig nämligen enkelt vidare till någon av Kroatiens många vackra semesteröar. Därför fungerar Split lika bra att resa till mitt i sommaren som för en weekend under vår eller höst. Missa inte hamnpromenaden Riva som kryllar av restauranger och underhållning. Det är också här du hittar färjor som tar dig till de största öarna.

 


Flyg till Split fr. 1.629 kr


 

2. Lissabon (-1)

Bild på staden Portugal i Lissabon

Lissabon är stad som bjuder på prisvärda matupplevelser och mycket sevärdheter. Under sommartid är det många som lägger en dryg halvtimme med bil eller tåg för att ta sig väster om den portugisiska huvudstaden till tvillingstäderna Cascais och Estoril som erbjuder en härlig paus från storstadslivet. Idag har de mer eller mindre växt samman till en semesterort som lockar turister från hela världen. De har dock fortfarande sina alldeles unika karaktärer där Estoril lockar de som är ute efter liv och rörelse medan Cascais snarare står för lugn.

 


Flyg till Lissabon fr. 1.918 kr


 

3. Malaga (+2)

Bild på staden Malaga på Spanien

Malaga är tämligen välkänt för sina stränder trots att det är en storstad. Mest populär är Playa de la Malagueta som ligger i stadsdelen med samma namn. Här kan du sola och bada på en kilometerlång strand med härlig sand och vackert blått vatten. I området finns dessutom en stor mängd restauranger och butiker, så här kan du utan tvekan tillbringa en hel dag. Vill du semestra längs den Solkusten så är det till Malaga du flyger.

 


Flyg till Malaga fr. 1.378 kr


 

4. Aten (+1)

Bild på en gammal teater i Aten, Grekland

Grekland är fullt av fantastiska öar som alla har sina alldeles unika karaktär och atmosfär. Från Aten tar du dig enkelt vidare till just den eller de öar som lockar dig. Ett tips är att kombinera några dagar i Aten med desto flera vid en härlig sandstrand. På så sätt får du det bästa av alla världar i form av shopping, kultur, historia och givetvis sol och bad.

 


Flyg till Aten fr. 1.618 kr


 

5. Mallorca (-1)

Bild på stranden Santa Ponca på Mallorca

Mallorca är resmålet som passar alla. Hit kan du åka vare sig du är gammal eller ung, med familj eller vän och för avkoppling eller fartfyllda nätter. Mångsidigheten i kombination med oslagbart sol och bad har gjort att ön ligger många svenskar oerhört varmt om hjärtat.

 


Flyg till Mallorca fr. 1.331 kr


 

6. Barcelona (-4)

Bild på strand med människor som solar och badar i Barcelona

Det finns gott om stränder längs Barcelonas kustremsa, närmare bestämt över 4,5 km. Närmast centrum hittar du St Sebastià som är knappa 400 meter lång. Även Playa Barceloneta ligger nära stadskärnan och är den mest populära, både bland invånarna själva och turister. Barcelona är också en utmärkt stad för dig som älskar shopping. Här hittar du både butiktäta gator och stora köpcenter centralt.

 


Flyg till Barcelona fr. 1.075 kr


 

7. Dubrovnik (+2)

Bild på strand precis utanför Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik har kommit att bli något av en klassiker för de som önskar semestra vid Adriatiska havet. Sedan staden och dess ringmur användes som inspelningsplats till den populära tv-serien Game of Thrones har turisterna blivit allt fler. Här kan du dessutom känna på de historiska vingslagen under en promenad genom gamla stan för att sedan ta dig till en härlig strand precis utanför staden.

 


Flyg till Dubrovnik fr. 1.597 kr


 

8. Nice (-5)

Bild från Promenade des Anglais i Nice, Frankrike

Nice är den Franska rivierans huvudstad. Här erbjuds du det bästa av två världar: storstadspuls och strandliv. Fyll dagarna med sand mellan tårna eller gå loss bland Nices alla butiker. På kvällen äter du gott på någon av stadens restauranger samtidigt som du njuter av ett glas franskt vin i den ljumma kvällen. Vill du se mer av rivieran gör du det bäst genom att hyra en bil och följa den vackra kustvägen.

 


Flyg till Nice fr. 1.389 kr


 

9. Faro (+3)

Bild på en strand med klippor i Faro, Portugal

När du vill semestra i Algarve är det till Faro du flyger. Längs denna kust finns ett otal fina stränder med vacker sand och turkost vatten, inramat av gyllene klippor. Det enda som kanske är något negativt är att du badar i Atlanten, ett hav som är någon grad kallare än Medelhavet. Å andra sidan svalkar det skönt när det 30-gradig värme drar in över Portugals sydkust.

 


Flyg till Faro fr. 1.693 kr


 

10. Alicante (+/- 0)

Bild från en strand i Costa Blanca i Alicanteregionen, Spanien

Alicante ligger på ett alldeles ypperligt läge vid Medelhavet. Likt Barcelona passar staden perfekt för de som vill kunna kombinera lata dagar på stranden med ett stort utbud av shoppingmöjligheter, restauranger och sevärdheter. Både i och omkring Alicante hittar du vackra stränder med fin sand, men det är också en populär destination för golfare tack vare de många fina banor som finns i närheten.

 


Flyg till Alicante fr. 1.142 kr


Skrivet av
Mer från Mia

9 bilder som kommer få dig att längta efter en semester

Den varma luften, den skinande solen, den goda maten och den härliga...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *