5 lyxiga spahotell i Europa

Det är inte mycket som slår en härlig weekend på ett lyxigt spahotell, framför allt inte om du tar med dig någon som älskar avslappning lika mycket som du själv. I Europa finns det nästintill ett oändligt utbud av bra boenden som också erbjuder en spaavdelning med härliga behandlingar. Däremot är det nog inte många som toppar dessa fem!

 


>> Åk på sparesa i Europa <<


 

Lefay Resort & Spa Lago di Garda, Italien

Bild på fem gula stjärnor

Bild på ett spahotell som heter Lefay Resort & Spa Lago di Garda

Hotellet Lefay Resort & Spa di Garda ligger beläget med spektakulär utsikt över Gardasjön. Det är byggt i bergväggen ovanför staden Gargnano där apelsinträd växer längs vattenkanten. På hotellets prisbelönta spa hittar du bland annat en inomhus- och en utomhuspool med saltvatten, hamam, fem bastus och 21 massagerum. Tanken är att kombinera klassisk kinesisk medicin med västerländsk vetenskap vilket ger dig en holistisk och personlig behandling. Dessutom finns en bra fitnessavdelning för de som vill hålla sig aktiva under semestern.

 


Boka Lefay Resort & Spa Lago di Garda!


 

The Gainsborough Bath Spa, Storbritannien

Bild på fem gula stjärnor

Bild på ett spahotell som heter The Gainsborough Bath Spa
Bild: thegainsboroughbathspa.co.uk

The Gainsborough Bath Spa ligger mitt i centrala Bath med närhet till både stationen och flera butiker. De har varit noga med att få till en karaktär som är blandar traditionellt och modernt på ett smakfullt sätt. Den kompakta, men fina spaavdelningen domineras av romerska kolonner och glastak. Här hittar du tre termiska pooler, bastu, ångrum och elva behandlingsrum. Det finns också en välutrustad fitnessavdelning.

 


Boka The Gainsborough Bath Spa!


 

Vila Vita Parc Resort & Spa, Algarve

Bild på fem gula stjärnor

Bild på ett spahotell som heter Vila Vita Parc Resort & Spa
Bild: vilavitaparc.com

Längs Algarvekusten, mellan Faro och Portimão, hittar du den vackra resorten Vila Vita Parc. Det öppnade år 1992 och är byggt i traditionell portugisisk stil med vit, borstad exteriör. Den nyligen renoverade spaavdelningen är en av de bästa i hela Algarve. Här kan du prova på mängder med olika behandlingar och deras Hypoxi Studio med maskiner som effektivt tar hand om envist fett. Efter en hel dag på Vila Vita Parcs spa avslutar du dagen på bästa vis genom en manikyr och pedikyr.

 


Boka Vila Vita Parc Resort & Spa!


 

Jumeirah Port Soller Hotel & Spa, Mallorca

Bild på fem gula stjärnor

Bild på ett spahotell som heter Jumeirah Port Soller Hotel & Spa

Jumeirah Port Soller ligger på en klippa på Mallorcas nordvästra kust med en magisk utsikt över Medelhavet. Hotellets spa är något utöver det vanliga, inte minst tack vare hydroterapipoolen precis på klippkanten och från bastun har du utsikt över bergskedjan Serra de Tramuntana. Traditionella mallorcanska råvaror som apelsiner, mandel och olivolja används i flera behandlingar. Utöver ett fantastiskt spa erbjuds också yoga- och pilatespass utomhus.

 


Boka Jumeirah Port Soller Hotel & Spa!


 

Mandarin Oriental Bodrum, Turkiet

Bild på fem gula stjärnor

Bild på ett spahotell som heter Mandarin Oriental Bodrum
Bild: mandarinoriental.com

Lyxiga Mandarin Oriental ligger på Bodrumhalvön i sydvästra Turkiet. Med ett nästan lika stort antal anställda som gäster (även när det är fullt) är det kanske inte särskilt överraskande att service är fantastisk. Det vackert designade spa- och hälsokomplexet i tre nivåer erbjuder bastu och turkiska bad. Dessutom finns här en stor inomhuspool och gym med de allra senaste träningsmaskinerna. Missa inte möjligheten att skämma bort dig själv med orientaliska behandlingar som massage med stenar eller bambu.

 


Boka Mandarin Oriental Bodrum!


Skrivet av
Mer från Mia

Roadtrip med dubbel storstadssemester

Att göra en roadtrip är ett av de allra bästa sätten att...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *