8 av Minneapolis bästa sevärdheter

Bild på staden Minneapolis i USA

Minneapolis har den perfekta blandningen av härlig natur och pulserande storstad. Olikt andra amerikanska städer finns här många sjöar, välkända Mississippifloden samt 300 kilometer vandrings-, cykel- och längdåkningsspår inom stadens gränser. Detta kombineras dessutom med ett fartfyllt konst- och musikliv, bra shopping och några av landets bästa museer. Här är 8 av alla roliga aktiviteter att sysselsätta sig med i Minneapolis.

 


>> 9 saker att göra i New Orleans <<


 

Chain of Lakes

Bild från Chain of Lakes i Minneapolis, USA

Chain of Lakes är ett område som består av ett flertal vackra sjöar och ligger knappt en kvart sydväst om Minneapolis. Med 20 kilometer asfalterad väg längs sjökanten finns bra förutsättningar för att ta en promenad, prova hiking eller cykla. Under sommarmånaderna är det populärt att paddla kanot och kajak eller hyra båt om man vill ta sig längre. Även under vintern lockar Chain of Lakes besökare, men då snörar de istället på sig skridskorna och tar en sväng om på isen.

 

Walker Art Center

Bild på skulptur i Walker Art Center i Minneapolis, USA

Även om du inte är särskilt konstintresserad så är ett besök på Walker Art Center ändå att rekommendera. Det är känt för sin samling med moderna konstverk som innehåller tavlor, skulpturer och fotografier från både amerikanska och europeiska konstnärer. Det som lockar flest besökare är Minneapolis Sculpture Garden. Här hittar du välkända Spoonbridge and Cherry som kommit att bli något av en symbol för staden.

 


Flyg från Stockholm till Minneapolis med British Airways fr. 5.551 kr


 

Mall of America

Bild på Mall of America i Minneapolis, USA
Bild: minneapolis.org

Om du är en shoppingfanatiker så får du inte missa USAs största varuhus, Mall of America. De 500 butikerna håller dig garanterat sysselsatt större delen av dagen och annars finns här också en nöjespark, ett akvarium, en flygsimulator, en spegellabyrint och en biograf. Kom ihåg att ta på dig ett par bekväma skor så dina ömma fötter inte hindrar dig från att fynda loss.

 


Köp rabatthäfte till Mall of America


 

Båttur på Mississippi River eller Lake Minnetonka

Bild på en hjulångare i Mississippifloden vid Minneapolis, USA
Bild: twincitiescruises.com

Upplev det största flodsystemet i Nordamerika ombord på en gammal hjulångare. Det finns flera olika sorters båtar att åka med som erbjuder allt från privata turer, specialevent och publika åkturer antingen på floden eller i sjön. Ofta finns en fullservicebar och ett utbud av olika sorters snacks eller lättare måltider ombord.

Läs mer om olika båtturer!

 


Flyg från Göteborg till Minneapolis med British Airways fr. 5.523 kr


 

Izzy’s Ice Cream

Bild på Izzy's Ice Cream

Izzy’z Ice Cream sägs vara det bästa stället att köpa glass i hela staden. Här kan glassälskare välja mellan över hundra olika utsökta smaker med allt från klassiker som choklad och blåbär till signatursmaker som svart valnöt, mintkräm eller Mexican Chocolate Fiesta. Du hittar Izzy’s Ice Cream i Minneapolis centrum, närmare bestämt på 1100 South 2nd Street.

 

Stone Arch Bridge

Bild på Stonearch Bridge i Minneapolis, Minnesota

Ett besök till Minneapolis är inte komplett om du inte sett Stone Arch Bridge. Bron byggdes redan år 1883 och var central för stadens utveckling, tack vare att den underlättade transport av både människor och varor. Om Stone Arch Bridges imponerande arkitektur, med sina 23 bågar, inte är tillräckligt för att underhålla dig så kan du istället dra nytta av en av Minneapolis bästa fotoplatser. Härifrån har du nämligen en ypperlig utsikt över centrum och dess skyline.

 


Flyg från Köpenhamn till Minneapolis med British Airways fr. 7.776 kr


 

Minnehaha Park

Bild på Minnehaha Falls utanför Minneapolis, USA

Om du vill ha en paus från storstadsaktiviteter bör du lägga 15 minuter på att ta dig till Minnehaha Park som ligger sydöst om Minneapolis. Området är hela 193 tunnland stort och hem till det sexton meter höga vattenfallet Minnehaha Falls. Hit åker man för att uppleva lite avslappnande friluftsliv. Du kan exempelvis ta en tur i cykelspåren eller spela volleyboll och till barnen finns här en lekplats.

 

Minneapolis Institute of Art

Bild på Minneapolis Institute of Art, USA
Bild: Minneapolis Institute of Art (Mia) Facebook

På Minneapolis Institute of Art (MIA) kan du beskåda mer än 83 000 olika konstverk som det skiljer mer än 5000 år mellan. Därför är det ett måste för konstfanatikern, vare sig du är intresserad antika egyptiska artefakter eller europeiska mästerverk av konstnärer som Titian och Monet. Det lämpar sig också väl för barn eftersom museet anordnar spännande skattjakter.

 

Skrivet av
Mer från Mia

9 saker att se och göra på Bali

Bali är en underbar destination, inte bara på grund av de många...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *