10 platser att se på Cape Cod

Bild från strand på Cape Cod i USA

Sydöst om staden Boston sträcker sig halvön Cape Cod ut i Atlanten. De härliga sandstränderna och den avslappnade atmosfären gör det till ett mycket populärt semesterresemål för de som bor i trakterna kring New York och Boston. Cape Cod bjuder på många vackra platser i form av byar och städer i olika storlekar, härliga stränder och mysiga småöar. Här är 10 ställen du inte får missa när du besöker halvön!

 


>> Året runt i USA – En destination för varje månad <<


 

Provincetown

Bild från Provincetown på Cape Cod i USA

Längst ut på Cape Cods tipp ligger Provincetown. Det är en stad som är känd för sin konst och musik, men som också bjuder på bra sol och bad i kombination med goda möjligheter för en aktiv semester.

 

Sandwich

Bild från Sandwich på Cape Cod i USA

Sandwich är en fin liten stad längst västerut på Cape Cod, där halvön sitter ihop med fastlandet. På 1800-talet var den känd som en plats för tillverkning av glass. I Sandwich finns också flera härliga sandstränder.

 


Flyg från Stockholm till Boston med British Airways fr. 4.050 kr


 

Cape Cod National Seashore

Bild från Cape Cod National Seashore, USA

Nästan hela östra kusten är skyddad under namnet Cape Cod National Seashore. Här väntar underbara sandstränder, vackra skogar och milslånga vandringsleder.

 

Nantucket

Bild från Nantucket på Cape Cod, USA

Nantucket är en knappt 25 kilometer lång ö, ungefär 5 mil söder om Cape Cod. Idag är det populärt att åka hit för att njuta av stränderna och de långa cykelvägarna.

 

Martha’s Vineyard

Bild på Gay Head Lighthouse på ön Martha's Vineyard, Cape Cod, USA

Ön Martha’s Vineyard ligger endast 8 kilometer söder om Cape Cod och hit tar du dig med bil och färja från Woods Hole eller New Bedford. Den sägs ibland ha en något mer avslappnad atmosfär än Nantucket.

 


Flyg från Köpenhamn till Boston med British Airways fr. 4.602 kr


 

Chatham

Bild på Chatham Lighthouse på Cape Cod, USA

Chatham är en av Cape Cods mest attraktiva strandstäder. Här är luften frisk och stränderna vita. På sommaren bör du också spana in fyren, gå på sommarkonserter och se en match med det lokala baseballaget.

 

Hyannis

Bild på Hyannis hamn, Cape Cod, USA

Hyannis hamn, på den södra kusten, är Cape Cods livliga knutpunkt. Staden är en favorit bland seglare som gärna lägger till i Lewis Bay.

 

Falmouth

Bild på Falmouth Marina, Cape Cod, USA

Falmouth är inte bara populärt bland strandälskare och vattensportsentusiaster, utan är också känt för musik, konst och teater. Vad sägs om att hyra en kajak och utforska träsket Great Salt Marsh?

 


Flyg från Göteborg till Boston med British Airways fr. 4.269 kr


 

Dennis

Bild från Sesuit Harbor i Dennis på Cape Cod, USA

Du hittar flera sandstränder i Dennis, som ligger mitt på Cape Cod och sträcker sig från den norra till den södra sidan. När du inte solbadar kan Cape Cod Museum of Art vara värt ett besök där du kan se verk av lokala konstnärer.

 

Orleans

Bild på Nauset Beach i Orleans, Cape Cod, USA

Med stränder mot både Atlanten och Cape Cod Bay erbjuder Orleans något för alla. Det bästa är att du kan se solen gå både upp och ner över några av halvöns finaste platser.

 

Bild på British Airways logotyp

Skrivet av
Mer från Mia

Paradisplatserna från Pirates of the Caribbean

Nästa vecka är det premiär för uppföljaren till I främmande farvatten och den femte...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *