7 utmärkta sätt att fördriva tiden i Atlanta

Bild på Atlanta i Georgia, USA

Atlanta är huvudstad i delstaten Georgia som ligger norr om Florida. I centrum hittar du mängder med butiker, restauranger och sevärdheter av alla dess slag. Samtidigt är det heller aldrig särskilt långt till en naturupplevelse om du skulle vilja ha en paus från storstadens stim och stoj. Här listar vi sju sevärdheter som är värda ett besök när du är i Atlanta!

 


>> 8 av Minneapolis bästa sevärdheter <<


 

World of Coca Cola

Bild på World of Coca-Cola i Atlanta, USA

World of Coca Cola bör vara en självklarhet om du, likt många andra, älskar den söta läskedrycken. Som namnet avslöjar är det ett helt museum som är dedikerat till Coca Cola. De vuxna uppskattar förmodligen inblicken i företagets historia men de små kommer älska ”Taste It!”-området där man får smaka på mer än 100 olika varianter av läskedrycken.

 

Atlanta History Center

Bild på Atlanta History Museum, USA
Bild: atlantahistorycenter.com

Vill du lära dig mer om stadens historia är ett besöka på Atlanta History Center ett måste. Här kan du se omfattande utställningar, historiska hem och vidsträckta trädgårdar. Den primära byggnaden är Atlanta History Museum som ger dig en inblick i allt från indianernas kultur till livet innan inbördeskriget i söder.

 


Flyg från Stockholm till Atlanta med British Airways fr. 4.664 kr/pers


 

Atlanta Botanical Garden

Bild från Atlanta Botanical Garden, USA

Alla växtälskares första hållplats borde vara Atlantas botaniska trädgård. Här väntar hela 30 hektar med vackra blomster. Se till att göra ett stopp på Fuqua Orchid Center som har ett stort utbud av unika orkidéer som härstammar från Sydamerika. Utöver fantastiska växter finns det också en färgstark samling med pilgiftsgrodor som är värda en titt.

 

Fox Theatre

Bild på Fox Theatre i Atlanta, USA
Bild: foxtheatre.org

Fox Theatre, med egyptiskt tema, är hem till Atlanta Opera och Atlanta Ballet men du kan också se Broadway-musikaler och konserter här. Fox anordnar över 300 olika föreställningar varje år, så oberoende vilken månad du besöker staden lär du kunna se någon sorts uppträde. Annars finns alltid möjligheten att gå en guidad tur genom Fox Theatre.

 


Flyg från Köpenhamn till Atlanta med British Airways fr. 6.084 kr/pers


 

Piedmont Park

Bild från Piedmont Park i Atlanta

Bredvid stadens botaniska trädgård ligger Piedmont Park. Det är den perfekta platsen att tillbringa en lugn eftermiddag på. Här finns gott om plats för en picknick men tänk på att själv ta med det ni vill tugga på. Det finns nämligen endast möjlighet att köpa mat här under festivaler och andra särskilda event.

 

Centennial Olympic Park

Bild från Centennial Olympic Park i Atlanta, USA

Centennial Olympic Park är en nästan 85 000m² stor park fylld med gräsmattor, konstverk, pooler och fontäner. Parken byggdes till när Atlanta stod som värd för de Olympiska Spelen år 1996 och var evenemangets mittpunkt. Nuförtiden är det istället ett av de mest besöka områdena i city. En av de mest kända inslagen är de 257 vattenstrålar som ingår i ”Fountain of Rings”.

 


Flyg från Göteborg till Atlanta med British Airways fr. 4.636 kr/pers


 

Stone Mountain Park

Bild på Stone Mountain i Atlanta, USA

I den 3 200 hektar stora parken Stone Mountain ståtar ett så kallat kvartsmonzonitberg med inristade bilder av tre män som var delaktiga i inbördeskriget: Stonewall Jackson, Robert E. Lee och Jefferson Davis. Till toppen tar man sig antingen med en linbana eller så väljer man det något tuffare alternativet att vandra uppför den branta sluttningen.

 

Bild på British Airways logotyp

Skrivet av
Mer från Mia

Europas allra vackraste småstäder och byar

Europa fullkomligt dräller av städer och byar som är så vackra att...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *