5 måsten när du semestrar i San Diego

Bild från en hamn i San Diego, Kalifornien, USA

San Diego ligger allra längst ner i västra Kalifornien och har hela elva mil härlig kust. Därför är det säkert inte särskilt förvånande att det finns gott om vackra stränder i staden. Men här finns också en hel uppsjö med andra aktiviteter att ägna sig åt. Här listar vi fem måsten under din vistelse i San Diego!

 


>> 7 utmärkta sätt att fördriva tiden i Atlanta <<


 

Balboa Park

Bild från Balboa Park i San Diego, USA

San Diegos Balboa Park sägs vara landets största urbana och kulturella park. På det 1 200 hektar stora området hittar du hela 15 museer, olika typer av uppträden, vackra trädgårdar och San Diego Zoo. Parken är helt enkelt ett måste när du besöker staden och du tillbringar enkelt en heldag här.

Boka en guidad tur i Balboa Park

 


Flyg från Stockholm till San Diego med British Airways fr. 3.773 kr


 

Torrey Pines State Reserve

Bild från Torrey Pines State Reserve utanför San Diego i Kalifornien, USA

Om du vill se hur San Diego såg ut när staden grundades ska du bege dig till Torrey Pines State Reserve. Detta reservat består av 1750 hektar oförstörd mark och skyddar den unika topografi och de olika typer av floror som finns här. Det finns flera vandringsspår som tillsammans utgör närmare 13 kilometer, så snöra på dig ett par bra skor och upptäck Torrey Pines.

 

Coronado Beach

Bild på Coronado Beach i San Diego, USA

Coronado Beach är en av de mest populära stränderna i San Diego, men är ändå inte fullpackad med soldyrkare. Här är också tämligen lugna vågor vilket gör platsen populär bland familjer. Även om du besöker staden under vintern när det är för kallt att doppa sig så borde Coronado Beach fortfarande stå med på din ”att göra-lista”. Omgivningen är nämligen lika vacker oavsett årstid.

 


Flyg från Köpenhamn till San Diego med British Airways fr. 4.085 kr


 

USS Midway Museum

Bild på USS Midway Museum i San Diego, USA

San Diego är en stor militärstad så därför borde du givetvis åka till USS Midway Museum som håller till i ett gammalt hangarfartyg. Här kan du utforska hela 60 olika utställningar och 29 renoverade flygplan, varav några har flugit under andra världskriget, Kuwaitkriget och Koreakriget. Det finns också flygsimulatorer och ett kafé ombord.

Köp biljetter till USS Midway Museum

 


Flyg från Göteborg till San Diego med British Airways fr. 3.745 kr


 

Gaslamp Quarter

Bild från Gaslamp Quarter i San Diego, USA

Gaslamp-kvarteren i San Diego är fyllda av byggnader i viktoriansk stil som nu är hem till olika sorters butiker, konstgallerior, teatrar och trendiga restauranger. Det är också hit du ska bege dig om du är sugen på en festfylld kväll eftersom det finns en uppsjö av både barer och nattklubbar.

 

Bild på British Airways logotyp

Skrivet av
Mer från Mia

5 resmål för din smekmånad

Att planera sin smekmånad är definitivt en av höjdpunkterna i livet. Det...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *