24 timmar i Marrakech

Bild från torg i Marrakech, Marocko

Upplev “Den rosa staden” som ibland också kallas för “Saharas Paris”, Marrakech. Få städer är lika färgstarka och spektakulära som denna marockanska stad. Här bjuds du på smakrik mat och fantastiska sevärdheter. Det kan däremot vara värt att sålla lite bland upplevelserna, framför allt om din tid i Marrakech är begränsad.

Fortsätt att läsa för att se vad du inte får missa om du bara har 24 timmar i staden.

 


Flyg från Köpenhamn till Marrakech med Royal Air Maroc, priser fr. 3518,- t/r!


 

Morgon: Checka in på en riad

Bild från hotellet Riad Saba i Marocko

En riad är ett hus som har någon form av innergård. Ordet kommer ursprungligen från det arabiska ordet för trädgård och syftar till den gård som ofta är belägen i mitten av byggnaden. Traditionellt sett var det endast rika som hade råd bo i riads, men givetvis ska du bo i en sådan under din vistelse.

 


Bo på Riad L’Etoile D’Orient, priser fr. 539,-/natt – Boka här!

Se hela vårt hotellutbud i Marrakech här!


 

Förmiddag: Besök en souk

Bild från en souk i Marocko

Ordet souk beskriver ett kommersiellt kvarter eller en lokal marknadsplats och används främst i arabiska länder. Här kan du göra fantastiska inköp i form av kryddor, textilier och lokalt producerade varor. Men kom ihåg att pruta ganska så ordentligt!

 

Lunch: Upplev medinan och Jemaa el-Fna

Bild från Djemaa el-Fna i Marrakech, Marocko

Marrakechs gamla kvarter kallas också för medina, och är omringat av en hög mur. Här kan du få något av en historieåterblick om du promenerar längs de snirkliga, labyrintliknande smågatorna. Om du vill uppleva den kultur som är unik för just Marrakech, så är detta definitivt ett måste. Se också till att besöka Jemaa el-Fna som är en stor marknadsplats i stadens medina.

 

Eftermiddag: Vandra i Jardin Majorelle

Bild från Jardin Majorelle i Marrakech, Marocko

Jardin Majorelle är en botanisk trädgård som anlades av den franska konstnären Jacques Majorelle. Den kallas ibland för “Den blå trädgården” och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Här blandas nämligen den härliga grönskan med nästintill lysande koboltblå färg på detaljer och byggnader.

 

Sen eftermiddag: Koppla av i en hamam

Bild från en hamam i Marocko

Hamam är ett ångbad och vår motsvarighet till en bastu. Ofta kan du dessutom få både massage och ansiktsbehandlingar på anläggningarna. Så passa på att koppla av och vila fötterna efter en hel dags sightseeing i Marrakech. Det är dessutom ett utmärkt tillfälle att samla ny energi innan du beger dig ut på jakt efter en trevlig restaurang.

 

Kväll: Njut av den fantastiska maten

Bild på marockansk mat

När det börjar kurra i magen fram emot kvällen kommer du att upptäcka att det finns en otroligt stor mängd restauranger att välja mellan. Var inte rädd för att slå dig ner på en mindre sådan som du råkar passera. Det är oftast här som du får smaka på sann marockansk matlagning. Annars är restaurangerna Gastro MK, Amal, Roti D’or och L’Annexe några av de mest uppskattade, där samtliga erbjuder mat från olika delar av världen.

 

Morgon: Utforska öknen från en luftballong

Bild på öken i Marocko

Innan det är dags att bege dig hemåt så är en rekommendation att utforska stadens ökenomgivning från ovan. Här kan du insupa både öken och små marockanska gårdar under en makalös luftfärd.

 


Flyg från Stockholm till Marrakech med Royal Air Maroc, priser fr. 4618,- t/r!


 

Bild på sponsring med flygbolaget Royal Air Maroc

 

Trevlig resa!

Skrivet av
Mer från Mia

12 känslostadier du går igenom under en resa

Inget är ju härligare än när man har semester! Men vägen dit...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *