Taghazout: Marockos surfparadis

Bild från strand i Taghazout, Marocko
Taghazouts vackra stränder är lika perfekta för surfing som för sol och bad

Taghazout har länge varit välkänt bland surfare som en alldeles fantastisk plats att fånga vågor och njuta av en stillsam tillvaro. Bara 2 mil norr om en av Marockos mer populära storstäder, Agadir, hittar du denna lugna fiskeby som är en omåttligt uppskattad semesterdestination bland marockanerna själva.

 


Flyg från Köpenhamn till Agadir med Royal Air Maroc, priser fr. 3.575,- t/r!


 

 

Surfarnas paradis

Bild på en surfare

Surfare, både avancerade och nybörjare, har under många år vallfärdat till Taghazout tack vare byns stränder och utmärkta förutsättningar för vattensport. Allra bäst vågor har du mellan september och april, åtminstone om du är en mer erfaren surfare. Däremot går det givetvis att att åka hit för härlig surfing även under årets övriga månader.

 


Bo på Aloha Surf Camp Maroc, priser fr. 275,-/natt – Boka här!


 

Marockos framtida turistort

Bild från strand i Taghazout, Marocko

Marockanerna lär inom några års tid uppleva en ökad konkurrens om sin omtyckta semesterdestination Taghazout. Trots att det i dagsläget har etablerats några hotell för att öka turismen, så planeras det inom en snar framtid att byggas ännu fler. På så sätt har turister äntligen möjlighet att besöka byn med de omåttligt vackra stränderna och samtidigt njuta av alla bekvämligheter som kan tänkas. I dagsläget kan du checka in på ett otal mindre surfhotell, men det finns också något lyxigare varianter där du bland annat kan bo med närhet till en vacker golfbana.

 


Bo på Hyatt Place Taghazout Bay *****, priser fr. 865,-/natt – Boka här!


 

Mer än bara stränder

Bild från Taghazout i Marocko
Bild: Aloha Surf Camp Maroc

Även om Taghazouts stränder är en god anledning att boka in en solresa till västra Marocko, så bjuder byn på mycket mer som gör det till en fantastisk semesterdestination. Varje vecka har du möjlighet att fynda i en traditionell marockansk souk. Här hittar du allt från kryddor till textilier och keramik, ofta till bra priser, om du tänker på att pruta. Du har dessutom gångavstånd överallt inom Taghazout, så se till att utforska byn ordentligt.

Något du måste tänka på är att det inte säljs någon alkohol här, även om det inte råder alkoholförbud. Vill du kunna njuta av ett glas vin på balkongen med utsikt över Atlanten, så får du köpa med dig dryck från Agadir.

Bo på Riad Dar Haven ***, priser fr. 752,-/natt – Boka här!

 


Flyg från Stockholm till Agadir med Royal Air Maroc, priser fr. 3769,- t/r!


 

Bild på sponsring med flygbolaget Royal Air Maroc

Trevlig resa!

Skrivet av
Mer från Mia

10 saker du inte visste om Philadelphia

Sett till antalet invånare är Philadelphia den femte största staden i USA....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *