6 sevärdheter du inte får missa i Seattle

Seattle som ligger i nordvästra USA, endast två och en halvtimme från Vancouver i Kanada, kanske inte lockar många med sitt väder men här finns gott om aktiviteter att fylla en semester med. Vad sägs till exempel om en promenad i de gamla kvarteren Pioneer Square eller en tur till Chihuly Garden and Glass där du kan se fantastiska verk helt i glas. Här tipsar vi om sex sevärdheter som du inte får missa!

 


>> 5 måsten när du semestrar i San Diego <<


 

Chihuly Garden and Glass

Bild från Chihuly Glass and Gardens i Seattle

Chihuly Garden and Glass är fullt av kreativa och färgglada konstverk helt i glas som skapats av konstnären Dale Chihuly. Sedan museet öppnade år 2012 har det lockat mängder med besökare, både stadens egna invånare och turister. Utställningen är uppdelad i olika avdelningar där ”The Garden” är en av de mest uppskattade. Här blandas de fantastiska konstverken med frodig grönska.

 


Flyg från Stockholm till Seattle med British Airways fr. 4.577 kr


 

Pike Place Market

Bild från Pike Place Market i Seattle i USA

Sedan början på 1900-talet har Pike Place Market varit platsen att gå till för att köpa lokala råvaror. Idag hittar du allt möjligt här, från konstverk till vinylskivor. Många uppskattar dessutom blomstermarknaden. Tänk på är att Pike Place Market är en populär sevärdhet bland turister, så du får räkna med en hel del folk. Däremot är det ändå värt ett besök!

 

Pioneer Square

Bild från Pioneer Square i Seattle, USA

Om du gillar historia borde Pioneer Square ligga överst på din ”att göra-lista”. Detta område var en av de allra första bosättningar i nordvästra USA och har lyckats behålla mycket av sin gamla karaktär. Idag hittar du en mängd med konstgallerior, restauranger och butiker här som kan vara trevliga att utforska.

 


Flyg från Köpenhamn till Seattle med British Airways fr. 5.070 kr


 

Space Needle

Bild på Space Needle i Seattle, USA

Ingen resa till Seattle är komplett utan ett besök i det över 180 meter höga tornet Space Needle. Det byggdes år 1962 och har sedan dess blivit ett unikt inslag i stadens skyline tack vare den UFO-liknande designen. Observationsdäcket på 160 meters höjd erbjuder en häpnadsväckande utsikt över city och närliggande Olympic Mountains. Det finns också en roterande restaurang i tornets topp där du kan njuta av utsökta, men något dyra, måltider.

 

Seattle Art Museum

Bild på Seattle Art Museum i USA
Bild: Seattle Art Museum Facebook

Seattle Art Museum är hem till en av USAs främsta konstsamlingar som inkluderar allt från europeiska mästerverk till nutida skulpturer. Museets något ringa storlek kompenseras av den stora mängden utställningar som du kan utforska. Det ligger dessutom i centrala Seattle och hyllas ofta för att ha konstverk som är noga utvalda.

 


Flyg från Göteborg till Seattle med British Airways fr. 4.549 kr


 

Discovery Park

Bild från Discovery Park i Seattle, USA
Bild: seattle.gov

Om du känner för en aktivitet med lite frisk luft utan att behöva ta dig utanför staden så ska du bege dig till Discovery Park. Den gigantiska parken i norra Seattle är stadens största grönområde. Här hittar du vandringsleder, ängar, stränder och sanddyner. Ett måste när du är här är att ta dig till West Point Lighthouse som du når genom att följa ”North Beach Trail” medan ”South Beach Trail” tar dig till en spektakulär vy över Mount Rainier och stadens skyline.

 

Bild på British Airways logotyp

Skrivet av
Mer från Mia

10 inspelningsplatser från Fifty Shades of Grey

På fredag är det äntligen premiär för Fifty Shades Darker där vi får...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *