Därför ska du resa på hösten

Hösten har gjort entré och med den också en av de allra bästa perioderna att resa. Framför allt eftersom priserna oftast är lägre och turisterna är färre. Här ger vi dig fyra anledningar till varför du borde boka in en höstresa!

 


>> 11 hotelltips på Gran Canaria <<


 

Vädret är behagligt

Bild på man på ett berg på hösten

Du kanske får lämna de korta jeansshortsen hemma och istället packa ner en långärmad tröja, men vädret är ändå något av det bästa med denna årstid. Hösten är nämligen perfekt för att utforska nya platser – det är inte för varmt och inte för kallt. Du kan upptäcka ditt resmåls alla gömda pärlor utan att svettas eller behöva packa väskan full av tjocka jackor och skor.

 

Resorna är billigare

Bild från Amsterdam på hösten

Om du har en tajt resebudget är det alltid en god idé att semestra på hösten. Då är det officiellt lågsäsong på de flesta resmålen både västerut och österut. Detta innebär dock att både flygbiljetter och hotell är billigare än under årets övriga månader. Så hösten är perfekt när du vill fynda drömresan!

 


>> Mer än bara lata stranddagar på Gran Canaria <<


 

Du slipper trängas på populära destinationer

Bild på par som reser på hösten

Resor under hösten innebär att du slipper sommarens stora turistmassor. Då har skolorna börjat igen och många har använt semesterdagarna för en familjesemester på sommarlovet. Detta betyder att du slipper tänka på att boka bord på bra restauranger långt i förväg, inte behöver köa till  kända attraktioner eller tränga dig fram genom ett folkhav för att få en bra bild av en populär sevärdhet.

 

Naturen är som vackrast

Bild från skog i Japan på hösten

Även om det är fantastiskt när vårens grönska gör sitt intåg så är det inte i närheten av den naturupplevelse man bjuds på under hösten. Vad sägs till exempel om att hyra en avlägsen stuga, köra på roadtrip eller stanna över i en mysig lite by där du kan insupa trädens otroligt vackra färgskiftningar? Ta tillfället i akt att verkligen uppleva naturen.

Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Mia

Därför älskar vi charmiga Rom

Rom har blivit en riktig klassiker när det kommer till weekenddestinationer och...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *