6 anledningar att besöka Philadelphia

Trots att Philadelphia är den femte folkrikaste staden är det många som helt glömmer bort att överväga den som destination när det är dags för en USA-resa. Har du redan besökt New York så är Philadelphia ett utmärkt alternativ om du vill hålla till på östkusten. Inte nog med att det är billigare så finns här också hur mycket som helst att sysselsätta sig med. Här är sex sevärdheter som gör det värt att besöka staden!

 


>> 6 sevärdheter du inte får missa i Seattle <<


 

Independence Hall

Bild på Independence Hall i Philadelphia, USA

Om du har ett intresse för historia så måste du besöka Independence Hall. Det var här som Declaration of Independence (Självständighetsförklaringen) och Constitution (Konstitutionen) debatterades, utarbetades och skrevs under av landets förfäder. Du kan också se rummet där George Washington utsågs till kommendör för kontinentalarmén som stred under det amerikanska frihetskriget.

 


Flyg från Göteborg till Philadelphia med British Airways fr. 4.327 kr


 

Liberty Bell

Bild på Liberty Bell i Philadelphia, USA

Mittemot Independence Hall hittar du den välkända klockan Liberty Bell. Numera täcks den av en stort lusthus i glas, men en gång i tiden var den nästan ett ton tunga Liberty Bell monterad i klocktornet till Independence Hall. Då användes klockan för att markera viktiga händelser, som bland annat den första offentliga läsningen ur Självständighetsförklaringen. Sista gången Liberty Bell ringde var år 1846, på George Washingtons födelsedag.

 

Franklin Institute Science Museum

Bild på Franklin Institute Science Museum i Philadelphia, USA
Bild: The Franklin Institute Facebook

Här är ett museum som tilltalar barn i alla åldrar och inte minst vuxna som ännu har barnasinnet kvar. Interaktiva displayer hjälper dig och dina barn att lära er om allt från fysik till astronomi. Missa inte The Sports Challenge där vetenskapen bakom sporter som surfing och klättring förklaras med hjälp av simulatorer.

 


Flyg från Stockholm till Philadelphia med British Airways fr. 4.284 kr


 

Philadelphia Museum of Art

Bild på Philadelphia Museum of Art i USA

Oavsett om du gillar historia eller film så är borde du se till att besöka Philadelphia Museum of Art. Passa på att återuppleva den klassiska scenen från Rocky där Sylvester Stallone springer upp för trapporna till museet. Därefter är du redo att imponeras av verk från konstnärer som Matisse, Van Gogh, Picasso och många fler.

 

Reading Terminal Market

Bild från Reading Terminal Market i Philadelphia, USA
Bild: Reading Terminal Market Facebook

När klockan går mot lunch är det en god idé att bege sig till Reading Terminal Market i Market East District. Här möts du av drygt 100 olika försäljare där du kan provsmaka mat från hela världen. Vad sägs om grekiskt, thai, mexikanskt eller indiskt? Marknaden är öppen från måndag till lördag mellan kl. 8 och 18 samt söndagar mellan kl. 9 och 17.

 


Flyg från Köpenhamn till Philadelphia med British Airways fr. 6.094 kr


 

Please Touch Museum

Bild från Please Touch Museum i Philadelphia, USA
Bild: Please Touch Museum Facebook

Många anser att detta barnmuseum är ett av de allra bästa i hela landet. Här kan du och familjen utforska dussintals med utställningar om allt från konst till konstruktion. Ta med barnen till Alices Underland, öva på läsförmågan i Story Castle och finslipa dina vetenskapskunskaper i laboratoriet. Tänk på att museet passar yngre barn snarare än äldre.

 

Bild på British Airways logotyp

Skrivet av
Mer från Mia

10 platser att se på Cape Cod

Sydöst om staden Boston sträcker sig halvön Cape Cod ut i Atlanten....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *