Hit ska du resa i januari

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här har vi samlat några av våra bästa tips för dig som planerar en resa i januari. Oavsett om det är shopping, sightseeing, lata dagar i solen eller en aktiv semester som är av intresse så hittar du garanterat något som passar just dig.

 


>> 13 sagolika platser du måste se <<


 

Adelaide

Bild från Adelaide i Australien

Adelaide har alltid legat i skuggan av Sydney och Melbourne, men nu börjar den äntligen få uppmärksamhet för sina vingårdar, vackra parker och dess arkitektur. I januari är det även många sportintresserade besökare som tar sig till staden för att se World Tennis Challenge från första parkett. Och vädret? Under årets första månad kan du förvänta dig åtminstone 25 grader.

 


Flyg till Adelaide fr. 8.754 kr


 

Brygge

Bild från Bruges i Belgien

Den vackra staden Brygge ligger i nordvästra Belgien och är olikt allt annat du tidigare sett. Hit kan du åka året om och du lär inte bli besviken oavsett vilken årstid det är. Men vintern är något alldeles extra. Brygge klär nämligen oerhört bra i ett snötäcke. Dessutom ger kylan dig en utmärkt anledning att gå in på närmsta pub för att tina upp med lite god mat och givetvis i kombination med en belgisk öl. Men hur länge ska du stanna? En långweekend räcker mer än väl.

 


Boka hotell i Brygge fr. 485 kr/natt


Costa Rica

Bild på strand vid Puerto Carillo i Costa Rica

Vill du åka någonstans där du möts av skön värme och ett stort utbud av härliga sandstränder att tillbringa dagarna på? Då ska du ställa in siktet på Costa Rica som ligger i Centralamerika och har kust mot både Stilla havet och Karibiska havet. Vill du se båda haven samtidigt kan du ta dig an den något utmanade vandringen uppför vulkanen Irazú för en fantastiskt utsikt. Fördrar du något lugnare aktiviteter kanske en god drink på en av barerna i huvudstaden San José passar bättre.

 


Flyg till San José fr. 7.121 kr


 

Dominikanska Republiken

Bild från strand på Saona Island i Dominikanska Republiken

På senare år har Dominikanska Republiken växt till att bli en turistdestination att räkna med. Allt fler hittar hit och allt fler blir förälskade i landets pudriga sandstränder och härliga atmosfär. I januari klättrar temperaturen upp emot 30-strecket och det finns ett enormt utbud med bra hotell allt välja mellan. Livsnjutaren borde givetvis spana in något av alla boenden med all inclusive och bara må gott i en vecka eller två.

 


Flyg till Punta Cana fr. 5.538 kr


 

Goa

Bild från strand i Goa, Indien

Sandstränderna, palmerna som vajar i vinden och den avslappnade atmosfären är tre anledningar till varför Goa är en populär semesterdestination bland både indier och internationella turister. Januari är dessutom en av de allra angenämaste månaderna att resa hit. Hettan i Indien kan förmodligen vara för mycket för de flesta men denna månad stannar graderna åtminstone under 30-strecket.

 


Flyg till Goa fr. 4.611 kr


 

Grenada

Bild från St George på Grenada

Det finns många anledningar att besöka Grenada. Du kan åka hit för de härliga sandstränderna, de vackra vattenfallen, den lokala romen, de goda kryddorna, de häpnadsväckande nationalparkerna, de närliggande systeröarna Carriacou och Petite Martinique, de färgsprakande festivalerna, de utmärkta dykförutsättningarna eller den pittoreska huvudstaden St George. Vädret är behagligt året om men risken för orkaner är stor till och med november.

 


Flyg till Grenada fr. 7.003 kr


 

Hokkaido

Bild från skidorten Niseko i Japan

Hokkaido, Japans nordligaste ö, är inte bara perfekt för skidåkning denna tiden på året utan har också bland den bästa snön i hela Asien. Niseko är ett av de populäraste områdena och här kan susa nedför backarna med pampiga vulkanen Mount Yotei i bakgrunden. De vackra omgivningarna lockar förmodligen minst lika många besökare som de fantastiska pisterna. Addera därtill den japanska kulturen som pricken över i:et så får du en skidsemester utöver det vanliga.

 


Boka hotell i Niseko fr. 820 kr/natt


 

Marocko

Bild från Djemaa el-Fna i Marrakech, Marocko

Marocko är en populär vinterdestination och ett säkert kort för den som letar sol och värme i januari. Dessutom är de myllrande marknaderna ännu en bra anledning att åka hit. Vill du uppleva riktig “Tusen och en natt”-atmosfär bör du se till att bo på en riad under din semeser i landet. Detta är klassiska marockanska hus, byggda kring en innergård, som har blivit omgjorda till hotell.

 


Flyg till Marrakech fr. 2.234 kr


 

Nicaragua

Bild från strand på Corn Island, Nicaragua

Nicaragua är förmodligen det land i Centralamerika som är mest mångsidigt. Här hittar du tropiska regnskogar, orörda stränder som kantas av svajande palmer och vulkaner som når ända upp till molnen. Fördelen med att åka hit i januari är att temperaturerna i hela landet är som allra bäst och dessutom faller det som minst regn under denna månad. För amatörsurfare är också detta idealperioden att resa hit eftersom vågarna är något lugnare.

 


Flyg till Managua fr. 7.428 kr


 

Phuket

Bild från Patong Beach i Phuket, Thailand

Svenskfavoriten Phuket säljer nästintill in sig själv och i januari är vädret alldeles perfekt. Få destinationer är så pålitliga när det kommer till en solig vintersemester som Thailands många paradisöar. Många väljer att resa till Phuket på grund av det stora utbudet av bra hotell. Men resmålet utgör också en bra bas för att utforska flera omkringliggande öar.

 


Flyg till Phuket fr. 4.844 kr


Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Mia

Prisvärd premiumupplevelse med World Traveller Plus

Det finns förmodligen inte någon som skulle tacka nej till extra benutrymme...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *