6 saker att se i Denver

Denver är både huvudstad och den mest folkrika staden i delstaten Colorado som ligger nästintill i mitten av USA. Det är bland annat hit du flyger för att susa ner för backarna i de världskända skidorterna Vail och Aspen. Men givetvis staden i sig är också värd att utforska. Här är sex saker som du inte får missa i Denver!

 


>> De 12 bästa skidorterna i Nordamerika <<


 

Union Station

Bild på Union Station i Denver, USA

Vid ett besök på Union Station får du två för en. Det är nämligen både en buss- och tågstation samt ett omtyckt ställe att äta och shoppa på. Arkitekturen är från början av 1900-talet trots att stationen öppnades redan år 1881. Tyvärr drabbades den av en brand bara 13 år senare. Du hittar Union Station i det hippa området Lower Downtown och här finns ett stort utbud av restauranger och butiker.

 


Flyg från Stockholm till Denver med British Airways fr. 4.817 kr


 

Denver Art Museum

Bild på Denver Art Museum i USA
Bild: Denver Art Museum Facebook

På Denver Art Museum kan du imponeras av utställningar som innehåller fler än 68 000 verk av kända konstnärer som Vincent Van Gogh och Salvador Dalí. I de två byggnaderna kan du se allt från förcolumbianska artefakter till modern konst med målningar, skulpturer och fotografier. Om du inte riktigt vet var du ska börja så är det en bra idé att gå en guidad tur på museet.

 

Red Rocks Park

Bild från Red Rocks Park i Denver, USA

Tack vare en fantastisk utsikt över Rocky Mountains, flera kilometer med vandringsleder och vackert färgade sandstensklippor är Red Rocks Park populär bland aktiva resenärer. Den imponerande amfiteatern som finns i parken lockar också mycket besökare. Kanske för att världsartister som The Beatles, Tom Petty och John Denver har uppträtt här.

 


Flyg från Göteborg till Denver med British Airways fr. 4.789 kr


 

Denver Botanic Gardens

Bild från Denver Botanic Gardens i USA
Bild: Denver Botanic Gardens Facebook

I Denvers botaniska trädgård bjuds du på hela 24 hektar med 15 000 olika växtarter från hela världen, varav 700 av dem är plantor som kommer från delstaten Colorado. Här finns 41 olika trädgårdar med allt från en traditionell japansk stil med bonsaiträd till sydafrikanska vibbar med exotiska blommor som vit kalla och fackelliljor. Gillar du konst får du inte missa de många skulpturer som också finns i trädgårdarna.

 

Larimer Square

Bild från Larimer Square i Denver, USA

Det historiska området Larimer Square benämns ofta som Denvers hjärta och själ. Därför är det också många som rekommenderar att man börjar sin rundtur i staden just här. Du hittar en mängd restauranger och butiker samt trevliga barer och fartfyllda nattklubbar.

 


Flyg från Köpenhamn till Denver med British Airways fr. 4.999 kr


 

Denver Museum of Nature & Science

Bild på Denver Museum of Nature & Science i USA
Bild: Denver Museum of Nature & Science Facebook

Det är knappast det lättaste att locka med barnen till konstmuseer, men de kommer garanterat att gilla Denver Museum of Nature & Science. Här kan familjen lära och inspireras inom antropologi, zoologi, geologi och paleontologi men också hälsa och rymden. En av de mest populära utställningarna är den som inkluderar 90 miljöer med, och information om, djur från hela världen.

 

Bild på British Airways logotyp

Skrivet av
Mer från Mia

6 sevärdheter du inte får missa i Seattle

Seattle som ligger i nordvästra USA, endast två och en halvtimme från...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *