9 saker att se och göra på Bali

Bali är en underbar destination, inte bara på grund av de många härliga stränderna utan också tack vare alla kulturella och historiska sevärdheter. Här har vi samlat en salig blandning av saker som du borde se på ön, med allt från vackra sandstränder till imponerande tempel och roliga vattenland. Det finns garanterat något som passar alla!

 


>> Balis 5 bästa beach clubs <<


 

Uluwatu Temple

Bild från templet Uluwatu på Bali

Alla som besöker templet Uluwatu blir hänförda av dess häftiga arkitektur och alldeles magiska placering, längst ut på en klippa med vågor som slår 60 meter nedanför. Denna heliga plats ligger ungefär en timme söderut från Kuta, på Balis sydligaste spets. Det är inte bara turister som gillar templet, utan här finns också en hel del apor som sägs kunna vara lite klåfingriga. Så håll koll på dina grejer!

 

Sanur Beach

Bild från Sanur Beach på Bali, Indonesien

Härliga Sanur Beach lockar både turister och ortsbor med sina mjuka sand och fina vatten. Till skillnad mot välkända Kuta Beach är tempot här något lugnare, men det innebär också färre aktiviteter att sysselsätta sig med. Ett stort plus är däremot de mindre vågorna vilket gör att stranden passar bra även för familjer med små barn. I närheten hittar du både butiker och matställen, så du slipper packa väskan full med dricka och snacks.

 

Tanah Lot Temple

Bild på templet Tanah Lot på Bali, Indonesien

Tanah Lot är ännu ett tempel som byggts på en alldeles häpnadsväckande plats, nämligen på en liten klippa en bit ut i havet. Trots att du måste vänta på lågvatten för att kunna ta dig hit är det väl värt det. För att få de vackraste fotona gör du bäst i att åka hit fram emot kvällen så du kan fånga templet mot den vackra solnedgången. Om du har möjlighet så kom gärna tidigt eftersom det är en populär turistattraktion och tenderar att locka en hel del människor.

 


Flyg från Stockholm till Bali med Emirates fr. 6.541 kr


 

Tegallalang Rice Terraces

Bild på risterrasser i Tegallalang på Bali, Indonesien

Tegallalang Rice Terraces norr om Ubud bjuder på en helt ofattbar vy. Se till att ha kameran i högsta hugg när du kommer hit för du kommer definitivt vilja föreviga den häftiga omgivningen. Du kommer förstå varför konstnärer och naturälskare har förälskat sig i denna plats. Kom bara ihåg att snöra på dig ett par bra skor eftersom gångarna på flera ställen är smala, leriga och branta.

 

Ubud Monkey Forest

Bild från Ubud Monkey Forest på Bali, Indonesien

Ubud Monkey Forest, som också är känd som Sacred Monkey Forest of Padangtegal, är en av Ubuds mest populära sevärdheter. Det är ett reservat för en flock krabbmakaker. Utöver att se på aporna som roar sig med att svinga i lianer, latar sig på gångvägarna och äter bananer så hittar du också flera gamla tempelbyggnader i skogen. Ett stort plus är också att Ubud Monkey Forest ligger så pass nära stadens centrum att du kan gå härifrån.

 

Waterbom Bali

Bild från Waterbom Bali, Indonesien
Bild: Waterbom Bali Facebook

Om du besöker Bali tillsammans med barn är det ett måste att dedikera en dag till Waterbom. De minsta (och även de vuxna) kommer älska att prova på alla de olika vattenrutschkanorna. Det är öppet varje dag från klockan 9 till kl. 18 och du får räkna med en entréavgift på omkring 350 kr för vuxna och 250 kr för barn.

 


Flyg från Köpenhamn till Bali med Emirates fr. 6.639 kr


 

Nusa Dua

Bild från strand i Nusa Dua på Bali, Indonesien

Nusa Dua är ett av Balis populära turistområden och det med all rätt. Här hittar du nämligen en handfull golfbanor, många härliga spa och flera lyxiga resorter. Därför passar det perfekt för dig som vill ha en bekväm semester. I området finns ett stort utbud för shoppingfanatikern och matälskaren. Nusa Duas mest populära strand Geger Beach är sällan folktom men brukar ändå vara väl omtyckt bland besökarna, tack vare den lugna atmosfären.

 

Goa Gajah

Bild från Goa Gajah på Bali, Indonesien

Trots att namnet Goa Gajah betyder “elefantgrotta” så kommer du tyvärr bli besviken om du hoppas på att få se de stora, ståtliga djuren. Detta är en sevärdhet för de som uppskattar arkeologi, historia och häftiga skulpturer. Det byggdes redan under 1000-talet som en spirituell plats avsedd för meditation. Du hittar Goa Gajah ungefär fem kilometer öster om Ubud, när staden Bedulu Village.

 

Mount Batur

Bild på Mount Batur på Bali, Indonesien

Att ta sig upp för den 1.700 meter höga, och aktiva, vulkanen Mount Batur är en populär aktivitet bland Balis mer aktiva turister. Den allra häftigaste upplevelsen får du genom att boka in en så kallad sunrise trekk där du tar dig upp för vulkanens snirkliga gångar i nattens mörker för att på toppen mötas av en soluppgång du aldrig tidigare har skådat. Du får räkna med att det tar ungefär två timmar att ta sig upp, men det är tveklöst värt mödan.

 

Bild på sponsring med Emirates

Taggar i artikel
, , ,
Skrivet av
Mer från Mia

Prisvärd premiumupplevelse med World Traveller Plus

Det finns förmodligen inte någon som skulle tacka nej till extra benutrymme...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *