4 platser att resa till istället för Thailand

Thailand är, och kommer förmodligen alltid att vara, det i särklass mest populära resmålet för vintersemestrar. År efter år väljer turisterna att återkomma till den sköna värmen, de vackra stränderna och härliga atmosfären. Asien bjuder dock på många andra fantastiska destinationer som ger dig allt det du älskar med Thailand. Här tipsar vi om fyra platser du borde resa till om du behöver en paus från svenskfavoriten!

 


>> De bästa öarna i Thailand <<


 

Om du älskar Bangkok, åk till

Ho Chi Minh, Vietnam

Bild från Ho Chi Minh i Vietnam

Likt Bangkok är Ho Chi Minh perfekt för att få lite stadspuls innan man reser vidare mot något semesterparadis. Även om den vietnamesiska storstaden inte kommit lika långt i utvecklingen som dess thailändska motpart finns här allt du kan tänka dig, och lite till. Trots att Ho Chi Minh kanske inte riktigt kan mäta sig med Bangkok när det gäller shoppingutbudet, så är de båda städerna jämlika i många avseenden. Du kan exempelvis förvänta dig utsökt mat vilken stad du än åker till. Den stora fördelen med Ho Chi Minh är att det är billigare att semestra här!

 

Om du älskar Phuket, åk till

Langkawi, Malaysia

Bild från strand i Langkawi, Malaysia

Likt Phuket i Thailand är Langkawi Malaysias mest kända semesterdestination. Det ligger dessutom väldigt nära den thailändska gränsen, så många turister passar på att också boka in en vistelse på exempelvis vackra Koh Lipe. Langkawi kantas av långa, vita stränder och har en mitt som är fylld av djungel. Här kan du slappna av och njuta av tillvaron på någon av de många lyxiga resorter som uppförts under senare tid, men chansen är också stor att du kan hitta en egen liten strand. Den mest kända stranden på Langkawi är Pantai Cenang där du också hittar en stor mängd hotell.

 


Flyg från Köpenhamn till Ho Chi Minh med Aeroflot fr. 6.149 kr


 

Om du älskar Koh Samui, åk till

Bali, Indonesien

Bild på strand på Nusa Lembogan i Bali, Indonesien

Älskar du Koh Samui men känner dig något begränsad av dess storlek? Du kanske bara vill ha mer av allt. Då borde du istället satsa på Bali som är som en storebror till Koh Samui. Allt du hittar på den thailändska ön finns också på dess indonesiska syskon, fast i ett ännu bredare utbud. Dessutom är hotellen ofta billigare på Bali, så du kan passa på att boka in dig på ett av de lyxiga alternativen som du alltid velat prova på Koh Samui.

 


Flyg från Stockholm till Ho Chi Minh med Aeroflot fr. 6.442 kr


 

Om du älskar Phi Phi Islands, åk till

Cebu, Filippinerna

BIld från Sumilon island i Cebu, Filippinerna

Thailändska Phi Phi Islands och de mindre öarna i filippinska Cebu är riktiga paradis med vackra stränder, turkost vatten och imponerande natur. Båda resmålen kvalar in på listan över respektive lands mest populära turistdestinationer, och det med all rätt. Den stora fördelen med Cebu är dess storlek vilket också gör att du kan få en mer varierande semester här. Fyll dina dagar med strandhäng och naturupplevelser medan du på kvällen kan strosa längs Cebu Citys gator, smaka på utsökt street food och prova på det omtalade nattlivet.

 

Bild på sponsring med Aeroflot

Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Mia

USA:s bästa roadtrips

Funderar du på att göra en en roadtrip i USA? Det är...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *