7 måsten i Marocko för den äventyrslystne

I Marocko finns alla förutsättningar för en riktigt aktiv semester med inslag av både sport och spännande upptäcktsfärder. Vad sägs till exempel om surfing, skidåkning eller klättring? Eller du kanske hellre tar en tur i en luftballong och upplever den vackert röda ökensanden? Marocko ger dig oändligt med möjligheter. Här tipsar vi om sju aktiviteter som du inte får missa!

 


>> De bästa familjehotellen i Agadir <<


 

Surfa i Taghazout

Bild på surfare i Taghazout, Marocko

Surfare, både avancerade och nybörjare, har under många år vallfärdat till Taghazout tack vare fiskebyns stränder och utmärkta förutsättningar för vattensport. Allra bäst vågor har du mellan september och april, åtminstone om du är en mer erfaren surfare. Däremot går det givetvis att att åka hit för härlig surfing även under årets övriga månader.

 


Flyg till Agadir med Royal Air Maroc

Från Stockholm fr. 4.133 kr  | Från Köpenhamn fr. 4.169 kr


 

Utforska Ait Ben Haddou

Bild från staden Ait Ben Haddou i Marocko

Ait Ben Haddou är en fortliknande stad som ligger längs den gamla karavanrutten mellan Sahara och Marrakech. Sen år 1987 är den klassad som ett världsarv enligt Unesco. Kanske känner du igen platsen från den populära tv-serien Game of Thrones eller från storfilmer som Mumien, Gladiator eller Alexander? Definitivt ett måste under din resa i Marocko.

 

Imponeras av vattenfallen Cascades d’Ouzoud

Bild från vattenfallen Cascades d’Ouzoud i Marocko

Gillar du pampiga naturupplevelser så får du inte missa de vackra vattenfallen Cascades d’Ouzoud som är hela 110 meter höga. De ligger ungefär 15 mil nordost om Marrakech och det finns flera företag som anordnar dagsutflykter till denna plats. Botten av fallen når du genom en stig kantad av olivträd, men det finns också en mer utmanande väg, som till slut leder till Beni Mallal, att ta sig an om man känner för det.

 


Flyg till Casablanca med Royal Air Maroc

Från Stockholm fr. 3.963 kr  | Från Köpenhamn fr. 3.976 kr


 

Nå nya höjder under en tur i en luftballong

Bild på Atlasbergen i Marocko

I Marocko är det enkelt att skaffa otroliga minnen som varar hela livet. Ett sätt att göra det är att se landet från ovan under en tur i en luftballong. Njut av en god frukost medan ballongen görs redo för avfärd och förbered dig på osannolika vyer när du svävar kring Atlasbergen. Definitivt inget för den höjdrädda, men garanterat något du inte kommer att ångra!

 

Klättra i Todgha Gorges

Bild från Todgha Gorges i Marocko

Todgha Gorges är en av de allra främsta platserna för klättring i Marocko. Här möts du av en pampig kanjon med höga, röda bergsväggar av kalksten. Det finns flera hundra olika rutter att välja mellan i flera svårighetsgrader. Tack vare den pålitliga solen, sköna temperaturer och bristen på regn så kan du klättra i Todgha Gorges året om. Allra bäst sägs det dock vara mellan september och november samt mellan februari och maj.

 


Flyg till Tanger med Royal Air Maroc

Från Stockholm fr. 4.510 kr  | Från Köpenhamn fr. 4.169 kr


 

Vandra i ökenen

Bild från ökenstaden Merzouga i Marocko

En tredjedel av Marocko är täckt av någon sorts öken. Därför är det också en självklarhet att du under din resa måste uppleva detta fantastiska landskap. Ett populärt val är att bege sig till staden Merzouga i östra Marocko. Då befinner du dig i utkanten av öknen Erg Chebbi som är ett 50 kilometer långt och 5 kilometer brett område med sanddyner som når upp till hisnande 350 meter.

 

Åk skidor i Oukaïmeden

Bild från Oukaïmeden i Marocko

Ja, du läste rätt. Det går alldeles utmärkt att åka skidor i Marocko. Oukaïmeden är en skidresort i Atlasbergen, nära bergstoppen Jebel Toubkal. Du åker på höjder mellan 2600 och 3200 meter och här finns sex skidliftar. Många väljer att kombinera sin semester i Marrakech med en dagsutflykt hit. Snön är tämligen pålitlig mellan januari och mars, ibland så sent som till april.

 


Flyg till Marrakech med Royal Air Maroc

Från Stockholm fr. 4.450 kr  | Från Köpenhamn fr. 4.086 kr


 

Bild på sponsring med flygbolaget Royal Air Maroc

Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Mia

Få en smak av Grekland i Kalamata

Den grekiska matkulturen är unik i sitt slag och oerhört populär även...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *