5 shoppingtips i Marrakech

Se till att ha gott om plats i resväskan när du åker till Marrakech. Här kryllar det nämligen av både mode och inredning som du med hjälp av lite prutande ofta kan få till fantastiska priser. Vi tipsar om 5 ställen du inte får missa under din shoppingrunda i staden!

 


>> 24 timmar i Marrakech <<


 

33 Rue Majorelle

Bild på butiken 33 Rue Majorelle i Marrakech, Marocko
Bild: 33 Rue Majorelle Facebook

Snett emot den välkända trädgården Jardin Majorelle ligger designbutiken 33 Rue Majorelle. Här hittar du ett noga utvalt sortiment av kläder och heminredning från över 60 trendiga marockanska designers. Vad sägs till exempel om att köpa med sig en panamahatt eller ett par babouches hem? Du kan också lägga pengarna på lokalt producerad olivolja och vin av högsta kvalitet.

 


Flyg från Köpenhamn till Marrakech med Royal Air Maroc fr. 4.148 kr


 

Shoppa i souken

Bild från Jemaa el Fnaa i Marrakech, Marocko

Är det något du absolut inte får missa när du är i Marrakech så är det torget Djeema el-Fna i stadens gamla kvarter. Det är här som den så kallade souken (marknaden) börjar. Den består av en labyrint av små norrgående gator som är fulla av fantastiska hantverk som kläder, möbler, keramik och smycken. Ett bra tips är att först gå igenon souken för att få en uppfattning om priser och utbud. Därefter är det bara att börja pruta och kom ihåg att slå på charmen!

 

Ensemble Artisanal

Bild på Ensemble Artisanal i Marrakech, Marocko
Bild: Ensemble Artisanal Marrakech Facebook

Ensemble Artisanal ligger några minuter från Djeema el-Fna. Här hittar du ett stort antal verkstäder där duktiga hantverkare säljar sina skapelser direkt till dig som kund. Det sägs att endast de allra främsta får tillåtelse att arbeta här, så kvaliteten är verkligen något utöver det vanliga. Tänk på att utbudet inte är lika stort som i souken, men du kan ändå köpa allt från mattor och möbler till keramik och läderprodukter.

 

Rue Mouassine

Bild på tjej som shoppar i Marrakech, Marocko

Bege dig till rue Mouassine och du befinner dig i ett av Marrakechs hippaste shoppingkvarter. Här hittar du både trendig design och traditionella hantverk. En bra utgångspunkt är att starta vid Moussinefontänen och gå norrut. Längs vägen kan du passa på att införskaffa moderna kläder, smycken i bohochic stil, en klassisk marockansk kaftan, rustik keramik och läderväskor av hög kvalitet.

 


Flyg från Stockholm till Marrakech med Royal Air Maroc fr. 4.468 kr


 

Bab Khemis

Bild på läderväska på en marknad i Marrakech, Marocko

Loppmarknaden Bab Khemis är en storfavorit bland fyndjägarna. Den ligger i nordvästra Marrakech och har fått sitt namn från den stadsport den nås genom, Bab El Khemis (ungefär “Torsdagsporten” på svenska). Marknaden är uppdelad i fyra delar varav den första är full av antikviteter och de övriga tre är för dig som vill renovera eller uppdatera ditt hem. Så passa på att fynda kläder, smycken och dekoration eller köp med dig hantverk i trä, keramik eller mässing.

 

Bild på sponsring med flygbolaget Royal Air Maroc

Skrivet av
Mer från Mia

Wien i Mozarts fotspår

Det är utan tvekan så att Wolfgang Amadeus Mozart är en av...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *