Flygstolens moderbolag går samman med spanska onlineresebyrån Travelgenio

Flygstolens moderbolag går samman med spanska onlineresebyrån Travelgenio

Otravo, moderbolaget till Flygstolen, Vliegtickets, VakantieDiscounter, Greitai och flera andra starka varumärken, slås samman med den spanska onlineresebyrån Travelgenio. I och med detta blir Otravo en av Europas fem främsta återförsäljare av flygbiljetter och paketresor online. Det är bolagets fjärde uppköp sedan investmentbolaget Waterland blev majoritetsaktieägare.

En försäljningsvolym på 1,6 miljarder euro

Tack vare strategin att sälja via metasajter och erbjuda väldigt attraktiva priser har Travelgenio, som grundades 2010, snabbt kommit att bli en betydande aktör med en årlig omsättning på mer än 950 miljoner euro. Därmed kommer Flygstolen numera ingå i en koncern med en gemensam försäljningsvolym på 1,6 miljarder euro.

Konsumenterna har mycket att vinna

Sammanslagningen med Travelgenio kommer att gynna alla parter, något som Hans van Hoffen, Chief Commercial Officer på Otravo, berättar om:

– Med detta strategiska uppköp tar vi ett stort steg mot att göra ett globalt avtryck. Dessutom kommer vi att kunna förverkliga kommersiella insatser som gynnar konsumenterna. Efter denna affär är vi en av de fem största aktörerna i Europa och redo för att bli den allra främsta.

Mariano Pelizzari, VD på Travelgenio, säger ”Detta är en möjlighet för båda företagen att ta en ledande roll på den snabbrörliga och föränderliga marknaden för flygbiljetter i Europa. Vi är glada att vi kan förenas med Otravo. Det kommer att ta vår verksamhet i Europa till nya nivåer genom synergier och göra oss till en mer relevant aktör i resebranschen. Vi är säkra på att detta kommer att innebära konkurrenskraftiga priser och andra fördelar för alla Otravos kunder.”

Tillsammans med Pablo Albera, medgrundare och CTO, ansluter Pelizzari till Otravos styrelse och fortsätter att ansvara för varumärket Travelgenio.

Även Fredrik Olsson, Managing Director på Flygstolen, uttalar sig om sammanslagningen.

– Vi är övertygade om att vi har mycket att lära av varandra och är spända över ett framtida tätt samarbete. Sammanslagningen med Travelgenio innebär inte bara att vi nu äger fler marknadsandelar i en redan pressad bransch, utan säkerställer också att vi kan fortsätta erbjuda våra kunder ett stort utbud och bra priser.

Mer information

För mer information, vänligen kontakta Fredrik Olsson via mail fredrik@flygstolen.se.

Om Otravo

Otravo är en av marknadsledarna i Europa inom onlineresebranschen med ett stort utbud av flygbiljetter och semestererbjudanden genom varumärken som Flygstolen, Vliegtickets.nl, VakantieDiscounter, Greitai och Travelgenio.

Om Travelgenio

Travelgenio är en onlineresebyrå som erbjuder flyg, hotell, hyrbil och reseförsäkringar. Företaget grundades 2010 och har kontor i Madrid, Montevideo, Buenos Aires och Sydney. I dagsläget är Travelgenio verksamma i 32 länder och har hemsidor på 17 olika språk.

Skrivet av
Mer från Charlotte

Verbier – offpist-paradis och lyxresort i ett

  Bild: CC by Alex Grechman – http://flic.kr/p/5SRkte Verbier är en av de...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *