4 udda hotell du måste se

Har du någonsin bott i ett fort mitt ute i havet, en silo, en inredd tågvagn eller ett ombyggt flygplan? Nu har du chansen! Här listar vi fyra något knasiga hotell där vi gärna hade övernattat! Vilket hade du velat checka in på?

 


>> Drömmiga hotell för dig obegränsad resebudget <<


 

No Man’s Fort

Portsmouth, Storbritannien
Bild på hotellet No Man's Fort i Portsmouth
Bild: visitportsmouth.co.uk

Fortet, med svårslagen havsutsikt, byggdes i slutet av 1800-talet med syfte att skydda staden Portsmouth från Napoleon III. Numera har det byggts om till ett lyxhotell med 22 rum, en svit, helikopterplatta och nattklubb. Du tar dig hit med färja från fastlandet och kan inte lämna fortet förrän denna återvänder nästkommande dag.

 


Bo på No Man’s Fort fr. 4.574 kr/natt


 

SiloStay

Little River, Nya Zeeland

Bild från hotellet SiloStay i Nya Zeeland

Sydöst om Christchurch i Nya Zeeland hittar du den lilla orten Little River. Här kan du bo på ett helt nytänkande sätt, nämligen i en gammal silo. Trots att det kanske inte finns särskilt mycket att sysselsätta sig med i området så hoppas ägaren till SiloStay att hotellet och den lugna omgivningen ska vara en plats för reflektion och tillbakablickande.

 


Bo på SiloStay fr. 1.378 kr/natt


 

Jumbo Stay

Arlanda, Sverige

Bild från hotellet Jumbo Stay på Arlanda, Sverige

Behöver du bo över någonstans innan du ska med ett flyg från Arlanda? Checka in på Jumbo Stay så kommer du garanterat i rätt stämningen inför din resa. Här bor du i en gammal Jumbo Jet från 1976. Du kan välja mellan att bo med eget badrum, i sovsal eller i dubbelrum. Det allra bästa rummet är dock cockpitsviten med panoramautsikt.

 


Bo på Jumbo Stay fr. 451 kr/natt


 

Santos Express Train Lodge

Mossel Bay, Sydafrika

Bild från hotellet Santos Express Train Lodge i Mossel Bay, Sydafrika

Santos Express är ett passagerartåg från 1920-talet som är permanent parkerat några tiotal meter från Santos Beach som ligger nära staden Mossel Bay i Sydafrika. Fem vagnar har gjorts om till dubbelrumshytter med havsutsikt och delade badrum. En femte vagn har en sovsal för 16 personer och en smekmånadshytt med eget badrum och privat veranda med utsikt över stranden.

 


Bo på Santos Express Train Lodge fr. 295 kr/natt


Skrivet av
Mer från Mia

Världens bästa stränder

TripAdvisor har sammanställt en lista över de stränder som resenärer har tyckt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *