Hit ska du resa i augusti

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här har vi samlat några av våra bästa restips för dig som planerar en resa i augusti. Oavsett om det är shopping, sightseeing, lata dagar i solen eller en aktiv semester som är av intresse så hittar du garanterat något som passar just dig.

 


>> Hit ska du resa i september <<


 

Amsterdam

Till Amsterdam kan du resa både som gammal och ung eftersom staden erbjuder ett stort utbud av vitt skilda sevärdheter och aktiviteter. Årligen lockar staden över 1,5 miljoner besökare som vill åka på mysiga båtturer längs stadens kanaler, se tulpaner i blom och uppleva den fantastiska kulturen. I augusti kan du förvänta dig 20 härliga grader som passar perfekt för alla utomhusaktiviteter.

 


Flyg till Amsterdam fr. 1.051 kr


 

Berlin

Bild från Berlin i Tyskland

Augusti är den månad som Berlin har minst regndagar, något som är en klar fördel när du vill strosa längs stadens gator. Detta är dock inte den enda anledningen att besöka den tyska huvudstaden i augusti. Addera bra hotellpriser och International Beer Festival som årligen erbjuder besökare öl från världens alla hörn, så förstår du varför du ska resa till Berlin i slutet av sommaren.

 


Flyg till Berlin fr. 842 kr


 

Kanalöarna

Bild på Plemont Bay, Kanalöarna

Tack vare den champagnefärgad sanden och det härligt blåa vattnet liknas Kanalöarna ibland med Karibien (en jämförelse som kanske andas lite önsketänkande). Här får du det bästa av Frankrike och Storbritannien. De ligger nämligen i Engelska Kanalen precis utanför Frankrikes norra kust. Öarna passar perfekt för en kortare semester och erbjuder gott om restauranger som serverar fisk och skaldjur, men också många mysiga kaféer.

 


Flyg till Kanalöarna fr. 1.814 kr


 

Comporta, Portugal

Bild på strand i Comporta, Portugal

Algarve är för många den enda destinationen som gäller när semesterresan till Portugal ska planeras. Men har du hört talas om Comporta? Det är minst lika vackert men ligger istället längs västkusten, ungefär en timme söder om Lissabon. Här möts du av långa, härliga stränder med gyllene sand. Det bästa är dock att du inte behöver oroa dig över särskilt stora mängder med turister. Inte ens i augusti, som annars är högsäsong för resor till Portugal.

 


Flyg till Lissabon fr. 1.873 kr


 

Dublin

Bild på O'Connell Bridge i Dublin, Irland

Dublin är en härlig weekendstad hela året om. Likt Storbritanniens städer är det kanske inte den bästa staden för dig som räknar med sol och molnfria dagar, men under sommaren kan du åtminstone räkna med behagliga 20 grader. Skulle det komma en skur så har du en bra ursäkt att slå dig ner på en pub och njuta av en stor stark eller kanske ett glas whiskey. Tröttnar du på storstadslivet är det också en god idé att ta dig utanför Dublin för att uppleva lite av Irlands häpnadsväckande landskap.

 


Flyg till Dublin fr. 1.227 kr


 

Edinburgh

Bild över Edinburgh i Skottland från Calton Hill

Om inte Edinburghs historia, imponerande byggnader och vackra omgivningar är tillräckligt för att locka dig till staden så erbjuder augusti dig ännu en anledning att åka hit – Edinburgh Festival Fringe. Under större delen av månaden anordnas världens största festival för alla typer av scenkonst. Kanske har du turen att kunna kombinera en kväll på puben med lite underhållande ståuppkomik.

 


Flyg till Edinburgh fr. 1.189 kr


 

Galapagosöarna

Bild på stranden Bacha Beach på Galapagosöarna

Galapagosöarna är kanske inte en av de mest självklara destinationerna att resa till, men utöver att det är fantastiskt vackert så finns här också ett alldeles unikt natur- och djurliv. I augusti, när vädret har blivit något svalare och sommarens vattenströmmar fört näring till ytan, är det mycket som händer på öarna. Förbered dig på att se valar, sjölejon, jättesköldpaddor, pingviner och albatrosser. För de som vill hinna se så mycket som möjligt finns olika typer av minikryssningar med allt från katamaraner till större båtar som låter dig gå iland på flera av öarna.

 


Flyg till Galapagosöarna fr. 9.209 kr


 

Ljubljana, Slovenien

Bild från staden Ljubljana i Slovenien

Inte många vet om att Sloveniens huvudstad Ljubljana också är en av de mest miljövänliga huvudstäderna i Europa. I stadens centrum är biltrafiken oerhört begränsad och lämnar istället gott om plats till gående och cyklister. Är du här i augusti ska du passa på att slå dig ner för en fika på något av alla kaféer som har uteservering längs den vackra floden Ljubljanica.

 


Flyg till Ljubljana fr. 2.290 kr


 

Portland, USA

Bild på staden Portland i USA

Portland i Oregon har på senare år växt fram som en stor konkurrent till Seattle och ligger knappt 3 timmar med bil söderut. Det är en av USAs allra bästa städer att besöka om du gillar öl, billig mat, udda kvarter och naturupplevelser. Tyvärr sägs Portland också vara tämligen drabbat av regn, men under sommarmånaderna kan du räkna antalet regndagar på en hand. Tänk på att det kan bli ganska varmt, så åk gärna i slutet av augusti när temperaturen ligger lite över tjugo grader.

 


Flyg till Portland fr. 4.649 kr


 

St Vincent och Grenadinerna

Bild från en strand ön Bequia som tillhör St Vincent och Grenadinerna

Likt större delen av Karibien sjunker både priserna och turistantalet på St Vincent och Grenadinerna fram emot slutet av sommaren. Däremot är det också en av de månader där risken för regn ökar. Det är dock en risk du med fördel bör vara villig att ta eftersom du kan åka på en riktig drömresa för en lägre peng. För dig som vill ha ut mer av semestern än sol och bad borde du spana in Breadfruit Festival som anordnas varje år i augusti som en hyllning till landets arv.

 


Flyg till St Vincent och Grenadinerna fr. 10.157 kr


 

Vancouver, Kanada

Bild från Coal Harbor i Vancouver, Kanada

Vancouver är en utmärkt destination för dig som inte bara vill åka på en storstadssemester. Här kan du kombinera dagar fulla till bredden av sightseeing och shopping med en utmanande hike i skogen eller en båttur i Stilla havet. Likt Portland har Vancouver ett rykte om sig att vara regnigt. Det är faktiskt Kanadas tredje regnigaste stad. Just därför kommer större delen av turisterna hit under sommarmånaderna när temperaturen går upp och solen tittar fram. I augusti kan du räkna med närmare 25 grader.

 


Flyg till Vancouver fr. 4.170 kr


 

Visby

Bild från Visby på Gotland

En av de allra bästa platserna att njuta av den svenska sommaren är utan tvekan på vackra Gotland. Men det är inte bara därför som du bör åka hit i augusti. Då anordnas nämligen Medeltidsveckan, världens största festival tillägnad medeltiden, där du får följa med tusen år bakåt i tiden. De hundratals event som tar plats under veckan lockar årligen närmare 40 000 besökare, så för att hitta boende bör du vara ute i god tid.

 


Flyg till Visby fr. 623 kr


Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Mia

Shoppa höstmodet i Antwerpen

Trots sin något ringa storlek, i jämförelse med mer välkända shoppingdestinationer, så...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *