Hit ska du resa i september

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här har vi samlat några av våra bästa restips för dig som planerar en resa i september. Oavsett om det är shopping, sightseeing, lata dagar i solen eller en aktiv semester som är av intresse så hittar du garanterat något som passar just dig.

 


>> Hit ska du resa i oktober <<


 

Budapest, Ungern

Bild från Budapest i Ungern

Budapest är både pampigt och romantiskt. Dessutom bjuder staden på en spännande historia och vacker arkitektur. Om du vill uppleva allt som erbjuds är det som bäst att åka hit i september, eftersom det är den månad med minst nederbörd. Dagarna är fortfarande varma men du kan behöva en kofta eller tunnare jacka om kvällarna. Missa inte Budapests termalbad och utsökta strudel på stadens kaféer.

 


Flyg till Budapest fr. 1.278 kr


 

Ibiza och Formentera, Spanien

Bild från stranden Portinatx på Ibiza, Spanien

I september finns det äntligen utrymme för att kunna breda ut din handduk ordentligt på Ibizas och Formenteras stränder igen (och inte minst för att kunna rista av den utan att dränka grannarna i sand). Nu har du också chans att få ett bord på någon av de populära strandrestaurangerna utan att behöva boka i förväg. Det är fortfarande varmt och är du sugen på det välkända nattlivet behöver du inte oroa dig för stängda klubbar riktigt än. Denna månad är alla s.k. “Closing Parties”, som är säsongens höjdpunkt, i full gång.

 


Flyg till Ibiza fr. 1.795 kr


 

Korfu, Grekland

Bild från stranden Paleokastritsa på Korfu, Grekland

Tiden mellan hög- och lågsäsong (april-maj och september-oktober) är ofta den allra bästa att besöka Grekland och alla dess vackra öar. På våren kan det däremot vara något kyligt, så september är att föredra. Då kan du ta ett morgondopp utan att frysa tårna av dig och landskapen är fortfarande vackert gröna.

 


Flyg till Korfu fr. 2.617 kr


 

Milano, Italien

Bild från Piazza del Duomo i Milano, Italien

Det regnar oftare än vad man tror i Milano som har mellan tio och femton nederbördsdagar varje månad. September är den månad som bjuder på flest uppehållsdagar och detta i kombination med ungefär 24 grader. Utforska staden, handla i små lokala butiker och njut av den alltid lika utsökta italienska maten.

 


Flyg till Milano fr. 1.084 kr


 

München, Tyskland

Bild från München i Tyskland

Behöver vi säga något mer än Oktoberfest? Ölälskarens favoritfestival drar igång i mitten av september och lockar besökare från hela världen. Det är svårt att inte ryckas med i den härliga stämningen bland livemusik, traditionell dans och givetvis mängder och återigen mängder av öl. Se till att planera in en extra semesterdag så du hinner återhämta dig från flera dagars hålligång.

 


Flyg till München fr. 1.079 kr


 

New England, USA

Bild på skog i New England, USA, där träden är vackert höstfärgade

Få ställen är så vackra att välkomna hösten på som New England i USA. Det är en populär destination för de med ett stort intresse för fotografering eftersom löven skiftar i en mängd olika nyanser, från grönt till brunt, när sommaren har passerat. I september är det bäst att hålla till i Maine, Vermont eller New Hampshire eftersom hösten anländer först till dessa nordliga stater.

 


Flyg till Boston fr. 2.795 kr


 

Portland, USA

Bild från Portiland i Maine, USA

I september har sommarturisterna åkt hemåt vilket gör att du verkligen kan upptäcka den charmiga kuststaden Portland. Hotellpriserna sjunker betydligt efter Labor Day (4 september) men vädret håller sig fint hela månaden. Se till att smaka av all fantastisk mat som staden har att erbjuda. Vad sägs om hummer och krispiga pommes på Duckfat, bra kaffe och smarriga bakverk på Tandem Coffee Roasters? Om du vågar kan du också prova hummerglass.

 


Flyg till Portland (Maine) fr. 3.530 kr


 

Santorini, Grekland

Bild från staden Oia på Santorini i Grekland

Likt Korfu, är även Santorinis bästa månad september. Då har de stora turistmassorna från högsäsongen avtagit och vattnet är fortfarande sådär perfekt ljummet. Njut av kornblå himmel som matchar den klassiska, grekiska takfärgen. Se till att slå dig ner om kvällarna för att njuta av en alldeles fantastisk solnedgång som badar hela ön i ett guldigt skimmer.

 


Flyg till Santorini fr. 1.973 kr


 

Sicilien, Italien

Bild från en strand i staden San Vito Lo Capo på Sicilien, Italien

Sicilien är ett trevligt resmål större delen av året, inte minst tack vare de varma vindar som blåser från Afrika över Medelhavet. Detta gör att temperaturen är hög även under hösten. Det kan till och med komma en värmebölja under denna årstid. I september behöver du inte längre trängas på de vackra stränderna och samtidigt är det inte för varmt för att strosa längs labyrintgatorna i någon av de sicilianska städerna.

 


Flyg till Palermo fr. 1.856 kr


 

Zimbabwe

Bild från Matobo National Park i Bulawao, Zimbabwe

Tidigare har Zimbabwe varit en populär destination för safarientusiaster och nu börjar det än en gång blir ett resmål att räkna med. Landets nationalparker har färre turister och det finns flera bra boenden att välja mellan. September är en av de bästa månaderna för höga chanser att se “Big Five”. Nu samlas de nämligen kring de minskande vattenhålen eftersom temperaturen har börjat stiga och regn är tämligen sällsynt. Ett måste när du är i Zimbabwe är givetvis också ett stopp vid pampiga Viktoriafallen.

 


Flyg till Harare fr. 6.808 kr


Skrivet av
Mer från Mia

Prisvärd premiumupplevelse med World Traveller Plus

Det finns förmodligen inte någon som skulle tacka nej till extra benutrymme...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *