3 klassiska resmål i Afrika som är enkla att älska

Att Afrika är stort, riktigt stort, är allmänt vedertaget. Därför är det kanske heller inte särskilt märkligt att världsdelen är hem till resmål som är helt olika varandra. Oavsett om du känner för en storstadssemester, härliga naturupplevelser eller bara en njutresa med sol och bad så kommer du älska dessa tre klassiska destinationerna i Afrika!

 


>> 9 saker att göra i New Orleans <<


 

Storstadspuls i Kapstaden

Bild från Kapstaden i Sydafrika

Kapstaden behöver väl egentligen ingen större introduktion. Det är en populär destination som ger dig en prisvärd storstadsupplevelse med extra allt. Här finns prisbelönta vingårdar, pampiga berg, fina stränder och ett trevligt centrum. Addera därtill en häpnadsväckande historia som du bör utforska när du besöker staden och det faktum att det kryllar av topprestauranger.

 


Flyg till Kapstaden med British Airways fr. 6.160 kr


 

Safaritur kring Johannesburg

Bild från safari i Kruger National Park, Sydafrika

Givetvis går det utmärkt att semestra även i Johannesburg om man vill ha lite storstadskänsla, men många flyger hit främst för att åka på en safaritur och få uppleva alla fantastiska djur på nära håll. För större delen av resenärerna är nationalparken Kruger, som ligger vid gränsen till Moçambique, det självklara valet. Här finns närmare 150 olika däggdjur på en yta som är ungefär dubbelt så stor som Skåne. De bra bilvägarna och lägerplatserna ger turister utmärkta förutsättningar för en trevlig safari.

 


Flyg till Johannesburg med British Airways fr. 5.120 kr


 

Paradisstränder på Seychellerna

Bild från stranden Anse Lazio på Seychellerna

Seychellerna ligger utanför Afrikas östkust och bland landets 115 öar kryllar det av sagolika sandstränder. Till de mest kända hör Anse Lazio på Praslin Island och Anse Source D’Argent på ön La Digue. Men du kan givetvis göra mycket mer än att ligga på stranden hela dagarna. Seychellerna erbjuder bland annat fantastiskt vatten för de som gillar att dyka och snorkla. Du kan också besöka naturreservatet Vallée de Mai eller någon av landets nationalparker. Avsätt också några timmar till att strosa genom huvudstaden Victoria.

 


Flyg till Seychellerna med British Airways fr. 7.907 kr


 

Bild på British Airways logotyp

Skrivet av
Mer från Mia

Hit ska du resa i oktober

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *