Därför älskar vi charmiga Rom

Rom har blivit en riktig klassiker när det kommer till weekenddestinationer och det är väl inte särskilt överraskande egentligen. Här trängs historiska sevärdheter med restauranger som serverar den allra bästa italienska maten, i en miljö som är helt hänförande. Om du inte har varit i Rom tidigare är risken stor att du kommer att falla pladask för stadens härliga atmosfär. Här listar vi fem saker som gör att vi älskar den italienska huvudstaden!

 


>> 11 resehacks som underlättar din semester <<


 

Sevärdheterna

Bild på par framför Fontana di Trevi i Rom, Italien

Få andra storstäder i Europa, och ens i världen, kan stila med så många historiska sevärdheter som Rom. Imponeras av Colosseum, amfiteatern som rymde upp till 50 000 åskådare, och som är ett måste för förstagångsbesökare. Upplev Forum Romanum som var stadens antika centrum för bland annat handel och politik. Du borde också slänga ett mynt i fontänen Fontana di Trevi och slå dig ner på ett av de 138 stegen i Spanska trappan. Givetvis finns det oändligt mycket mer att se i Rom och ett tips är att göra en plan för vilka sevärdheter du vill prioritera.

 


Flyg direkt från Stockholm till Rom fr. 1.240 kr


 

Maten

Bild på italiensk mat

Pasta, pizza, caprese – vad mer kan man egentligen begära? Den utsökta maten är ofta en av anledningarna till att man väljer att besöka Rom och det med all rätt. Här njuter du av genuin, perfekt tillagad pasta och pizza. Ett extra plus är också att den italienska maten nästan alltid passar alla, oavsett ålder eller smakpreferens.

 


Boka hotell i Rom fr. 511 kr/natt


 

Trastevere

Bild från Trastevere i Rom, Italien

Trastevere är förmodligen det allra charmigaste området i den italienska huvudstaden. Kanske är det för att stadsdelen uppfyller förväntningar på hur man vill att Rom ska vara. Här är nämligen fullt med kullerstensgator, smala gränder, gamla byggnader, fina piazzor och mysiga tavernor.

 


Flyg direkt från Köpenhamn till Rom fr. 1.700 kr


 

Gelaton

Bild på glass i Rom, Italien

Går det ens att tänka sig ett bättre scenario än att strosa genom Rom med en strut äkta italiensk glass i handen? Landets glass är känd för att vara bland den godaste du kan äta och vi vågar lova att den smakar än godare i den ljumma värmen från vårsolen.

 


Flyg från Göteborg till Rom fr. 1.540 kr


 

Promenader längs Tibern

Bild på ett par vid floden Tiber

Likt många andra huvudstäder kan Rom ibland bli lite hektiskt. Inget konstigt med det, men ibland vill man kanske få en lugn stund. Då passar det utmärkt med en stillsam promenad längs Italiens tredje längsta flod, Tibern. Det är ett perfekt sätt att ladda batterierna igen efter en lång dag med sightseeing. Reser ni på tu man hand kan det ju dessutom vara tämligen romantiskt.

Taggar i artikel
,
Skrivet av
Mer från Mia

Vinnaren av en resa till Maldiverna med Turkish Airlines!

Ett stort grattis till Nathalie Helin som, med sitt vackra kärleksbrev till...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *