4 anledningar att resa till Mexico City

Det finns egentligen oändligt med orsaker till varför du borde boka en resa till Mexico City. Utöver den fantastiska maten, som är så pass självklar att vi inte ens tar upp den här, kan du frossa i kulturella aktiviteter och inspireras av imponerande arkitektur. De senaste åren har staden blivit allt mer populär och den mexikanska huvudstaden fortsätter att locka turister som vill svepas med av dess charm.

 


>> 9 drömhotell i Cancun du kommer älska <<


 

Det stora antalet museer

Bild på Palacio de Bellas Artes i Mexico City, Mexiko

Efter London är Mexico City den stad i världen som har flest museer. Konst- och kulturfanatikern har närmare 200 att välja bland. Hur låter National Museum of Anthropology, University Museum of Contemporary Art eller de lite mer ovanliga Museum of Light, Chocolate Museum och Tattoo Museum? Som du förstår lär det inte bli några större problem med att hitta ett tema som passar samtliga i ditt resesällskap.

 


Flyg från Stockholm till Mexico City med Iberia fr. 8.506 kr


 

Boulevarden Paseo de la Reforma

Bild på staty på Paseo de la Reforma i Mexico City

Om du bara skulle välja en enda gata att utforska från topp till tå, så bör det vara en del av den tolv kilometer långa boulevarden Paseo de la Reforma. Här har det genom åren anordnats allt från protester och maraton till konserter och kulturella aktiviteter. Längs Paseo de la Reforma hittar du också två av Mexico Citys allra främsta sevärdheter: fontänen Fuente de la Diana Cazadora och självständighetsmonumentet El Ángel de la Independencia.

 

Xochimilco – Lilla Venedig

Bild från Xochimilco i Mexico City

Glöm Venedig! Du kan ju åka gondol även i Mexico City, även om de här kallas för trajineras. Resterna av vad som för längesedan var en bred flod hittar du i området Xochimilco. Kanalerna är populära både bland turister och invånare, framför allt på söndagar. Förbered dig på att möta barnfamiljer och stora kompisgäng som sjunger för fulla muggar till mariachibanden som åker bredvid dem.

 


Flyg från Köpenhamn till Mexico City med Iberia fr. 8.727 kr


 

Mixen av arkitektur

Bild från Mexico City, Mexiko

För dig som uppskattar arkitektur är Mexico City det perfekta resmålet. På en promenad genom staden kommer du att stöta på flera olika historiska eror och arkitektoniska stilar. Vad sägs om byggnader från 1900-talets Paris, eller hus från 80-talet och den koloniala tiden?

 

Bild på sponsring med Iberia

Taggar i artikel
, , ,
Skrivet av
Mer från Mia

Upplev mer i Florida

Journalisten och författaren Mia Gahne har kuskat delstaten runt och vaskat fram...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *