De hetaste resmålen 2019

Varje år listar bokförlaget och resesajten Lonely Planet de allra hetaste resmålen inför det kommande året i vad de kallar ”Best in Travel”. Här kan du läsa om de tio bästa länderna och städerna under 2019!

 


>> Världens 10 minsta länder <<


 

De 10 bästa länderna

1. Sri Lanka

Bild från strand på Sri Lanka

Sri Lanka fortsätter att vara en destination att räkna med när resenärer planerar resor österut. Dess utmärkta läge nära ekvatorn ger varma temperaturer året om, även om landets två monsunperioder gör att det finns bättre och sämre månader att åka hit.

De som besökt Sri Lanka hyllar landet som resmål på grund av dess mix av olika religioner och kulturer. Det finns mängder med imponerande tempel och en minst lika häpnadsväckande natur. Samtidigt beröms ofta invånarna för deras välkomnande och vänlighet.

 


Flyg till Sri Lanka fr. 5.328 kr


 

2. Tyskland

Bild på slottet Neuschwanstein i Tyskland

Närheten till Tyskland gör landet till en storfavorit bland svenskarna. Det finns ett otal städer som passar perfekt för en weekendresa. Kanske lockas vi av den spännande mixen av modernitet, historia och vackra omgivningar. För andra är det ölen och fotbollen som attraherar eller shoppingen och nattlivet. Men det är just detta som gör Tyskland till ett utmärkt resmål – här finns något för alla smakar.

 


Flyg till Berlin fr. 943 kr


 

3. Zimbabwe

Bild på Victoriafallen i Zimbabwe, Afrika

Trots att Zimbabwe kanske inte alltid har omnämnts i positiva sammanhang, så är det ett land som uppskattas av alla som varit där. Det är inte bara ett av Afrikas säkraste resmål utan har också supervänliga invånare, nationalparker som är fyllda med “The Big Five”, världsarvsskyddade arkeologiska ruiner, pampiga landskap och givetvis, välkända Victoriafallen.

 


Flyg till Harare fr. 6.567 kr


 

4. Panama

5. Kirgizistan

6. Jordanien

7. Indonesien

8. Vitryssland

9. São Tomé & Príncipe

10. Belize

 

De 10 bästa städerna

1. Köpenhamn, Danmark

Bild från Köpenhamn, Danmark

Den danska huvudstaden fortsätter att dra till sig turister som suktar efter god mat och mysiga miljöer. Klassikerna Nyhavn och Tivoli är givna inslag under en tripp till Köpenhamn. I december 2018 öppnar dessutom Amager Bakke/Copenhill som är en artificiell skidbacke och ett hikingområde ovanpå en förbränningsanläggning.

 


Flyg till Köpenhamn fr. 1.184 kr


 

2. Shēnzhèn, Kina

Bild från Shēnzhèn i Kina

Shēnzhèn kallas för Kinas mest innovativa stad och landets motsvarighet till amerikanska Silicon Valley. Staden ansågs tidigare till största del vara ett billigare alternativ än Hong Kong för den som var ute efter ett bra nattliv. Nuförtiden är Shēnzhèn känd för indiemusik, coola kaféer och ett helt nytt konstdistrikt där det förr endast fanns gamla lagerbyggnader. 

 


Flyg till Shēnzhèn fr. 5.164 kr


 

3. Novi Sad, Serbien

Bild från Novi Sad i Serbien

Novi Sad är Serbiens näst största stad och beskrivs av Lonely Planet som elegant men ändå avslappnat. Staden har bland annat utsetts till European Youth Capital 2019 och European Cultural Capital 2021, så du kommer garanterat se mer av Novi Sad i framtiden. Sedan 2000 anordnas den stora musikfestivalen EXIT årligen i juli månad och lockar då hundratusentals besökare.

 


Flyg till Belgrad fr. 1.534 kr


 

4. Miami, USA

5. Kathmandu, Nepal

6. Mexico City, Mexiko

7. Dakar, Senegal

8. Seattle, USA

9. Zadar, Kroatien

10. Meknès, Marocko

 

Läs mer på lonelyplanet.com

Skrivet av
Mer från Mia

Hit ska du resa i september

Har du svårt att bestämma dig för var du vill åka? Här...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *