Världens mest populära sevärdheter 2018

TripAdvisor har nyligen sammanställt en lista över vilka av världens sevärdheter som turister besökte mest under förra året. Föga förvånande kanske, hittar du majoriteten av sevärdheterna i Italien och Frankrike. Hur många sevärdheter kan du bocka av?

 


>> De hetaste resmålen 2019 <<


 

10. Canal Grande i Venedig, Italien

Bild på Canal Grande i Venedig

Canal Grande är Venedigs främsta kanal och perfekt för dig som vill se några av stadens höjdpunkter. Kanalen kantas av vackra byggnader och renässanspalats samtidigt som den kryllar av gondoler och vattenbussar.

 


Flyg till Venedig fr. 1 674 kr


 

9. Slottet i Versailles, Frankrike

Bild på slottet i Versailles

Det välkända 1700-talsslott i Versailles var hem till Frankrikes kungligheter fram till den franska revolutionen. Slottet är fullt av saker att se, men extra populära är Spegelsalen och den imponerande trädgården.

 


Flyg till Paris fr. 1 093 kr


 

8. Stonehenge i Amesbury, England

Bild på Stonehenge i England

Den välkända stenformationen Stonehenge har förbryllat turister i årtionden. Det hela tros vara byggt någon gång mellan 3 000 f.Kr. och 2 000 f.Kr. En teori är att Stonehenge fungerade som en slags begravningsplats eller som en del av ett större begravningskomplex.

 


Flyg till London fr. 1 179 kr


 

7. Golden Gate-bron i San Francisco, USA

Bild på Golden Gate-bron i San Francisco

San Francisco kryllar av sevärdheter, men det allra främsta är utan tvekan den ikoniska Golden Gate-bron. Den invigdes redan år 1937 men mötte stora protester innan bygget startade. Trots att bron ser tämligen röd ut är den målad i en färg som heter ”International Orange”.

 


Flyg till San Francisco fr. 2 979 kr


 

6. Sagrada Familia i Barcelona, Spanien

Bild på Sagrada Familia i Barcelona

Bygget av Sagrada Familia påbörjades redan år 1882 och ännu är det inte klart. Om det är någon sevärdhet du inte får missa i Barcelona så är det definitivt detta verk av Gaudi. Tänk bara på att det ofta blir långa köer, så planera i tid och köp biljetter med förtur.

 


Flyg till Barcelona fr. 1 235 kr


 

5. Eiffeltornet i Paris, Frankrike

Bild på Eiffeltornet i Paris

Eiffeltornet måste man se med egna ögon, åtminstone en gång i livet. Vissa nöjer sig med att se det från marken medan andra gärna åker upp i tornet för att ta in den spektakulära utsikten. Om du vill vara säker på att slippa köer, rekommenderar vi att du bokar biljetter i god tid och med förtur.

 


Läs mer om Paris


 

4. Louvren i Paris, Frankrike

Bild på tjej framför Louvren i Paris

Snäppet populärare än Eiffeltornet är Louvren som är det största nationalmuseet i Frankrike och det mest besökta museet i världen. Dessutom är det hem till Leonardo da Vincis berömda målning av Mona Lisa.

 


Flyg till Paris fr. 1 093 kr


 

3. Frihetsgudinnan i New York, USA

Bild på Frihetsgudinnan i New York

Frihetsgudinnan är en 46 meter hög kopparstaty som designades av den franska skulptören Frédéric Auguste Bartholdi. Den numera välkända sevärdheten var en present från det franska folket till det amerikanska.

 


Flyg till New York fr. 2 626 kr


 

2. Vatikanstaten i Rom, Italien

Bild på Petersplatsen i Vatikanstaten

Det är många som vill besöka påven och hans Vatikanstaten, så många att det var den näst mest populära sevärdheten under 2018. Den självständiga mikrostaten, belägen i Rom, upprättades år 1929 och omfattar en yta på 0,44 km².

 


Flyg till Rom fr. 1 409 kr


 

1. Colosseum i Rom, Italien

Bild på Colosseum i Rom

Den forna gladiatorarenan är definitivt en av höjdpunkterna under en resa till den italienska huvudstaden. Colosseum sägs vara ett av de bäst bevarade monumenten från antika Rom. Med dess imponerande historia och häftiga arkitektur är det kanske inte särskilt förvånande att just Colosseum toppar listan.

 


Läs mer om Rom


Skrivet av
Mer från Mia

Wien i Mozarts fotspår

Det är utan tvekan så att Wolfgang Amadeus Mozart är en av...
Läs mer

2 Comments

  • Ingen av dessa har jag sett än faktiskt. Och de flesta av dem känner jag egentligen att jag kan leva utan också, tycker det finns mycket som är ännu vackrare än dessa typiska sevärdheter Men ett par av dessa ska jag väl försöka bocka av i mina dar!

  • Det är ju inget som säger att man måste titta på samma grejer som alla andra :) Det viktigaste är givetvis att du reser till platser som får det att pirra lite extra i just dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *