5 anledningar att resa till Ras Al Khaimah

Med över 7000 års spännande historia och kultur är Ras Al Khaimah ett fantastiskt resmål. Här bjuds du på storslagna landskap, vackra kustlinjer och terrakottafärgad ökensand. Addera därtill värmande solstrålar året om, hela 64 kilometer med vita sandstränder och närheten till metropolen Dubai. Anledningarna att besöka Ras Al Khaimah är många, och här ger vi dig några av dem!

 


>> 4 hotell vi älskar i Ras Al Khaimah <<


 

Lyxiga strandresorter till bra priser

Bild från strand i Ras Al Khaimah

Om du, som vi, gärna checkar in på femstjärniga lyxhotell precis vid stranden så är Ras Al Khaimah resmålet du letat efter. Här finns definitivt ingen brist på valmöjligheter. Du hittar välkända kedjor som Hilton, Ritz-Carlton och Waldorf Astoria. Det bästa är att alla dessa hotell är bra mycket billigare att bo på i Ras Al Khaimah än i dess storebror Dubai. Så passa på att unna dig!

 

Obegränsat utbud av äventyr

Bild på världens längsta zipline i Ras Al Khaimah

I Ras Al Khaimah väntar en hel mängd med äventyr. Kanske är du sugen på jeepsafari ute i den röda öknen? Annars kan du ta dig upp i bergen och njuta av både vacker natur och gamla fort. Det senaste tillskottet i Ras Al Khaimahs äventyrsutbud är världens längsta zipline som är hela 2,83 kilometer lång.

 

Fullt med vandringsleder i vacker natur

Bild på turister som vandrar i bergen i Ras Al Khaimah

En av de mest populära aktiviteterna att sysselsätta sig med i Ras Al Khaimah är att upptäcka naturen till fots. Här finns nämligen en hel drös med vandringsleder som passar alla nivåer. De mest populära områdena att vandra i är Hajar Mountains och Jebel Jais. Det sistnämnda är det högsta berget i hela Förenade Arabemiraten och mäter hela 1934 meter.

 


Vill du veta mer om Ras Al Khaimah? Klicka här!


 

Utmärkt resmål för barnfamiljen

Bild på familj vid pool i Ras Al Khaimah

Trots det stora utbudet av aktiviteter för äventyrslystna lämpar sig Ras Al Khaimah även ypperligt för barnfamiljen. De långa strandremsorna med kristallklart vatten brukar vara lika populära bland vuxna som bland barn. När ni är klara med slappandet finns massor av barnvänliga tidsfördriv. Vad sägs till exempel om Bedouin Oasis Camp som visar upp hur det var att leva som beduin? Är ni istället sugna på shopping ska ni gå till RAK Mall eller Al Hamra Mall. Har ni lite större barn som dessutom gillar fartfyllda aktiviteter bör ni tillbringa någon timme på RAK Track med att köra go-kart. 

 

Rik historia och fascinerande kultur

Bild från Dhayah Fort i Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimahs historia är lika mångsidig som den är intressant. Därför bör du besöka National Museum of Ras al Khaimah där du kan se föremål som dateras ända bak till 1300-talet. Men du bör också besöka platser som Dhayah där du kan se ett gammalt fort och den övergivna fiskebyn Jazirat al-Hamra som sägs vara hemsökt.

 

Bild på sponsring med Ras Al Khaimah

Skrivet av
Mer från Mia

Boka resa med British Airways – Vinn 2 flygbiljetter till London!

Nu har du möjlighet att vinna två flygbiljetter till favoritstaden London. Boka en...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *