6 äventyr du inte får missa i Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimahs stora variation gör att det finns ett enormt utbud av aktiviteter att sysselsätta sig med under semestern. Därför är det ett perfekt resmål för dig som vill ha ut mer av en semester än bara sol och bad. Här tipsar vi om sex äventyr som passar alla som älskar en kick!

 


>> 5 anledningar att resa till Ras Al Khaimah <<


 

Prova världens längsta zipline

Bild på zipline i Ras Al Khaimah

Uppe i Jebel Jais, Förenade Arabemiratens högsta berg, hittar du en högtflygande aktivitet som lär höja adrenalinnivån. Här finns nämligen världens längsta zipline som mäter hela 2,83 kilometer. Med hastigheter mellan 120-150 km/h och en höjd på 1 680 meter över havet är detta ett måste på din bucketlist om du älskar fart och spänning.

 

Besök fortet Dhayah

Bild på Dhayah Fort i Ras al Khaimah

Fortet Dhayah har varit en strategisk militär befästning, främst för att skydda regionen mot attacker av britterna. En konisk kulle vid foten av bergen blev en naturlig försvarspunkt. Fortet är byggt under 1800-talet men står på grunderna av ännu äldre konstruktioner. Det är en måste-sevärdhet om du är i Ras al Khaimah, både fortet i sig och den magiska utsikten.

 

Strosa bland ruiner i fiskebyn Jazirat al-Hamra

Bild från Jazirat Al Hamra i Ras Al Khaimah

Om du gillar ruiner så kommer denna övergivna fiskeby, strax utanför Ras al Khaimah stad, passa dig perfekt. Jazirat al-Hamra har lämnats för att långsamt förfalla. Den traditionella arkitekturen är en påminnelse om hur var det var att leva innan oljeboomen. Invånarna tros ha levt av pärldykning och fiske men lämnade byn på 60-talet. Det torra ökenklimat bidrar till att bevara byggnaderna.

 

Gör en utflykt till öknen

Bild på familj i öknen i Ras Al Khaimah

Prova på den ultimata ökenupplevelsen i Ras Al Khaimah med ett flertal olika arabiska aktiviteter. Du kan köra bland de röda sanddynerna, se magdans eller den arabiska dansen tanoura, ta en tur på en kamelrygg eller smaka på arabisk grill. Ökenläger ger dig dessutom möjligheten att uppleva en natt under stjärnhimlen.

 

Klättra i Jebel Jais

Bild på mamma och son som klättrar i Jebel Jais i Ras Al Khaimah

Mellanösterns allra första ”klättringsled” är nu öppen för de som vill ha en adrenalinfylld dag i Förenade arabemiratens högsta berg, Jebel Jais. Du får hjälp av professionella instruktörer som guidar dig genom den spektakulära rutten som tar ungefär fyra timmar. Rutten innehåller också tre zipline-turer på 50, 60 respektive 300 meter.

 

Välj och vraka bland en mängd vattenäventyr

Bild på parasailing i Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimahs sex mil långa kust, med behaglig vattentemperatur året om, gör det till en utmärkt destination för pulshöjande vattensporter. Vad sägs om dykning, köra jetski eller parasailing? Kanske föredrar du fiske? Då måste du givetvis åka på djuphavsfiske i Persiska viken. Här finns goda chanser att fånga bland annat kungsfisk, barracuda och cobia.

 

Bild på sponsring med Ras Al Khaimah

Taggar i artikel
Skrivet av
Mer från Mia

10 snabba fakta om Rio de Janeiro

1. Rio de Janeiro har över 50 kilometer vita och gyllene sandstränder....
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *