Kanarieöarna, en ögrupp, sju unika öar

Kanarieöarna har varit en populär vinterdestination länge . Ögruppen bjuder på fantastiska landskap, spansk kultur och sol året runt. Är du sugen på att besöka Kanarieöarna? Vi hjälper dig att hitta rätt ö. Vamos!


 

Från Teneriffa till Gran Canaria

 

Kanarieöarnas består av en ögrupp om sju huvudöar som ligger belägna väster om Marocko. Även om dem geografiskt angränsar till Afrika tillhör öarna Spanien. En stor fördel med att Kanarieöarna är belägna på samma breddgrad som Nordafrika är såklart det subtropiska klimatet, något som gör att de vulkaniska öarna blir en mycket populär resedestination under vinterhalvåret.

Flyg till Gran Canaria fr 1500 kr 

Vi tipsar dig om sju unika öar som har alla har något särskilt att erbjuda. De västligaste tre, La Palma, La Gomera och El Hierro bjuder på fantastiska landskap och naturupplevelser. Dessa öar är perfekta om du föredrar att ta det lite lugnare på din semester och vill vara nära naturen. De östra öarna; Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote är perfekta om du prioriterar sol och bad  med närhet till större stränder, diskotek och livliga gågator. Om du vill va något därimellan föreslår vi Teneriffa där du kan kombinera livlig miljö med fantastiskt natur.

 


 

1. Teneriffa, en ö med något för alla

Med mer än 100 stränder är Teneriffa, den största av de sju öarna,  en av de mest populära destinationerna. Från små vikar med vulkanisk svart sand till all-inclusive resorts längst långa vita sandstränder – Teneriffa har verkligen något för alla. Gillar du till exempel att känna vinden i håret? Då kommer du förmodligen älska att  klättra upp för Pico del Teide, Spaniens högsta berg. Från den högst belägna punkten på ön kan du blicka ner över charmiga städerna och söta byar såsom Santa Cruz de Tenerife, La Laguna och La Orotava.

Flyg till Teneriffa fr 2000kr 

 


 

2. Fuerteventura, en europeisk ö med smak av Karibien

Häftiga nationalparker, små fiskebyar och vidsträckta stränder, Fuerteventura har fått smeknamnet “Karibien i Europa” tack vare de pärlvita stränderna och det djupblå havet som karakteriserar ön. Fuerteventura bjuder även på ett vulkaniska landskap och många instagramvänliga utkiksplatser. Förutom många soltimmar kommer du även att få rätt mycket vind på Fuerteventura. Har du funderat på att prova på att vindsurfa i vinter kanske denna ö är något för dig?

 


3. Gran Canaria för sol, strand och  fina utflykter

Bienvenido a Gran Canaria! Detta är Kanarieöarnas tredje största ö och en av de mest populära. Något som gör ön speciell är att den bjuder på unika landskap. Du hittar gröna områdena på den norra delen av ön, bergslandskap i den inre delen av ön och torra mer ökenliknande landskapen i söder. Här kan du välja och vraka mellan olika roliga dagsaktiviteter. Koppla av på stranden en dag, en annan dag kan du vandra uppe i bergen eller dra på jeepsafari i öknen!  Kulturälskare kan också njuta av den historiska huvudstaden Las Palmas där du hittar vackra torg och alla möjliga typer av butiker och restauranger.

Läs mer om Gran Canaria och hitta billiga flygbiljetter här 


 

4. Vulkanisk Lanzarote

Vill du semestra i en fantastiskt pittoresk miljöer ska du välja Lanzarote. Här besöker du slott där pirater tidigare hade sina fästen, handlar i söta små butiker och besöker sagolika små byarna. Kanarieöarna har som känt ett genomgående vulkaniskt landskap men här på Lanzarote märker du det extra mycket. Palmer, vita hus och svarta stränder blandas med den vit grå färgen från klippor och berg och skapar ett vykortsliknande landskap. 

 


5. La Palma erbjuder grymma landskap och en pittoresk stad

La Palmas samlingspunkt, Santa Cruz de la Palma, kännetecknas av smala gränder, färgade fasader, träbalkonger och trevliga torg. Du kombinera enkelt ett besök till denna fina lilla stad med ett par timmars avkoppling på en gyllene sandstrand och ett dopp i havet. Så skönt!

Flyg till Kanarieöarna fr. 2000 kr 


 

 6. La Gomera, perfekt för naturälskare

Föredrar du lugn och ro i naturen framför turistbussar och trånga nattklubbar? Då kanske en av de minsta öarna, La Gomera, är något för dig? Här hittar du orörd natur, vackra vikar och ett vilt hav. Vandra i de gröna dalarna och besök naturparken Garajonay. Parken, med sin vidsträckta urskog befinner sig på UNESCO:s lista över världsarv.  När kvällen nalkas tar ni er sedan in till någon av de pittoreska byarna på ön och dricker Cola och Tinto de Verano med härliga tapas. Mums!

 


7. El Hierro: den minsta, oupptäckta ön

Vill du inte åka dit alla andra går? Då är Teneriffa eller Gran Canaria kanske inte något för dig. El Hierro, å andra sidan, kan vara ett super bra alternativ! Här, på den minsta och mest avlägsna ön på Kanarieöarna, kommer du att få en grym semester utan massturism. Denna pärla har ännu inte upptäckts av turister och erbjuder därför orörda landskap där vandring och dykning står högst upp på listan. Passa på att besöka denna tysta vulkanö innan alla andra hittar hit!

 


Upptäck Kanarieöarna med öhoppning 

Tycker du att de flesta öarna verkar härliga och har svårt att välja mellan dem? Då är öhoppning ditt bästa alternativ. Lanzarote och Fuerteventura, till exempel, kan kombineras mycket bra. Du kan resa med både båt och flyg från en ö till en annan. Båten är trevlig och äventyrlig och ger dig den ultimata semesterkänslan. Att flyga är dock lite snabbare, och sparar dig timmar du istället kan tillbringa på stranden. Vilket alternativ du än väljer är öhoppning ett grymt alternativ för att känna på de olika öarna och upptäcka vilken du tycker bäst om!

 


Flyg till Gran Canaria fr. 1500

Vilken är din favorit ö?
Låt oss veta i en kommentar nedan!

Skrivet av
Mer från sofiafogstam

5 läskiga platser att besöka 2019

Halloween och Allhelgonahelgen är runt hörnet! Två traditioner med amerikanskt, respektive svenskt...
Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *